├Änghe┼úata, cu bune ┼či cu rele

image
├Änghe┼úata alung─â deprimarea ┼či st─ârile depresive.www.clicksanatate.ro

Un amestec de lapte gras, sm├ónt├ón─â, ├«ndulcitori, arome, ├«nghe┼úata din comer┼ú este desertul favorit al verii, dar poate fi d─âun─âtoare pentru s─ân─âtate. Cea preparat─â ├«n cas─â, pe baz─â de iaurt ┼či fructe, poate nu e la fel de savuroas─â, dar ├«┼úi aduce un plus de elemente nutritive ┼či te protejeaz─â de efectele negative ale stresului.

Te ┼úine departe de depresie ┼či stres

├Än zilele fierbin┼úi de var─â, ├«nghe┼úata te r─âcore┼čte foarte bine, dar este ┼či desertul care alung─â deprimarea ┼či st─ârile depresive. Explica┼úia const─â ├«n faptul c─â ac┼úioneaz─â asupra centrilor pl─âcerii din creier, ceea ce se ├«nt├ómpl─â ┼či atunci c├ónd ascul┼úi muzica preferat─â. O echip─â de cercet─âtori britanici a observat, dup─â scanarea creierului unor persoane care au m├óncat ├«nghe┼úat─â de vanilie, c─â desertul ac┼úioneaz─â asupra ÔÇ×zonelor fericiriiÔÇť din creier sub impulsul unei substan┼úe numite triptofan.

Aceasta se g─âse┼čte ├«n lapte ┼či ├«n fri┼čc─â, ingredientele principale ale ├«nghe┼úatei. Triptofanul are un rol important ├«n sinteza serotoninei, cunoscut─â ┼či sub numele de hormon al fericirii. Mai mult, s-a ajuns la concluzia c─â ├«nghe┼úata cu ciocolat─â contribuie la eliberarea de endorfin─â, hormon al pl─âcerii.

┼×tiai c─âÔÇŽ

ÔÇŽserotonina este responsabil─â pentru men┼úinerea unei st─âri de bun─â dispozi┼úie ┼či pentru prevenirea depresiei?

Este o bun─â surs─â de energie

Valoarea nutritivă a îngheţatei diferă în funcţie de tip, dar în general, dacă o consumi cu moderaţie, îţi aduce un plus de energie. O porţie conţine circa 7 grame grăsimi, 2 grame proteine, 15 grame carbohidraţi. Aproximativ 200 de grame de îngheţată are în jur de 140 de calorii.

Descoperă pe clicksanatate.ro mai multe motive să mănânci îngheţată cumpătat!

Plan de eliminare a toxinelor în 2 săptămâni

Cum s─â scapi de palpita┼úiile ┼či insomnia cauzate de stres!

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
regina letizia (5) jpg
image png
jojo vacanta culinara jpeg
cove si sotia in turcia JPG
image
image
image
image
iphone usb c
image png
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg