Întărește-ți imunitatea în mod natural cu Imunobor!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La trecerea dintre anotimpuri, organismul nostru este greu încercat. Sistemul imunitar este cel care ne apără de atacul agenților patogeni. De aceea, dacă nu dorim să fim mereu răciți, obosiți și vulnerabili, trebuie să ne creștem imunitatea. Iată cum putem face acest lucru pe cale naturală:

Laboratoarele Hypericum ne vin în ajutor cu IMUNOBOR D3 1.000 UI! Produsul este special formulat pentru a crește imunitatea și a întări organismul. Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite doar ingrediente 100% naturale precum extractul atomizat de Măceș (Rosa canina), Fructoboratul de calciu și vitamina D3. Aceste ingrediente naturale au o matrice informațională apropiată de forma sa naturală. Acest lucru le permite substanțelor active să acționeze sinergic, completându-se și potențându-se reciproc. Datorită formulei concentrate și holiste, Imunobor asigură o cantitate optimă de principii active, fiind ușor de utilizat.

Iată doar câteva dintre proprietățile ingredientelor inovatorului produs Imunobor:

Vitacan, sau extractul concentrat din Măceș (Rosa canina) cu o înaltă biodisponibilitate, este un compus bogat în vitamina C și bioflavone ce sunt necesare combaterii radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Vitamina C (acidul ascorbic) este un micronutrient esențial vieții. Aceasta este necesară pentru sinteza colagenului din piele, oase, dinți, gingii sau cartilagii. De asemenea, ea stimulează absorbția fierului și, împreună cu vitaminele A și E, are o acțiune puternic antioxidantă luptând împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. În ceea ce privește vitamina E, acidul ascorbic ajută la refacerea formelor reduse ale acesteia, redându-i acțiunea antioxidantă.

Un alt rol important al acestei vitamine este acela de întărire a sistemului imunitar și de biosinteză a hormonilor de adaptare la stres. Un aport corespunzător (minim 260 mg/zi) de vitamina C în organism ajută la diminuarea perioadelor de convalescență echilibrând sistemul imunitar. Similar altor vitamine, aceasta este implicată în metabolismul energetic celular, conferind organismului un plus de energie în stările de surmenaj.

Din nefericire, această vitamină este eliminată foarte ușor din organismul uman, iar acesta nu este capabil să își sintetizeze cantitățile necesare de vitamina C. Expunerea la diverși factori de stres, cum ar fi fumatul sau stilul de viață dezechilibrat, precum și tratamentul cu diferite medicamente (e.g. aspirină, anticoncepționale) măresc viteza de eliminare a acestui nutrient sau reduc absorbția sa din sursele alimentare. În plus, vitamina C se distruge ușor prin oxidare și tratare termică (e.g. gătire), fapt ce duce la scăderea aportului său din alimentele ce nu sunt consumate proaspete, în stare crudă.

Astfel, cel mai adesea, în dieta modernă bazată pe alimente înalt-procesate, organismul nostru poate să nu beneficieze de un aport corespunzător de vitamina C. Formula specială a produsului de față oferă organismului o sursă ușor asimilabilă de vitamina C, extractul de măceșe, fructe bogate în vitamina C, garantează biodisponibilitatea mare a acestei vitamine, acidul ascorbic regăsindu-se în acest supliment în matricea sa alimentară naturală.

Extractul uscat este obținut din sucul stors prin presare la rece din fructe proaspete sau congelate de Măceș. Extracția principiilor active se face utilizând apa distilată ca solvent de extracție și a enzimelor de macerație care cresc permeabilitatea membranelor biologice ale fructelor respective, permițând fenomenul de difuzie și osmoză. Deoarece produsul vegetal încă își păstrează capacitatea de îmbibare, utilizarea enzimelor de extracție sau macerație, în combinație cu apa, reface permeabilitatea membranei celulare permițând extracția principilor active în solventul ales (apă sau alcool – în cazul tincturilor). Deci, indiferent de materia primă utilizată, fructe sau plante medicinale (proaspete sau congelate), utilizăm enzimele de extracție pentru refacerea permeabilității membranei celulare, sau pentru extracția mai bună a pigmenților din fructe, folosind preparate enzimatice pectolitice.

Folosirea acestor enzimele de extracție este foarte utilă deoarece, pentru a valorifica integral principiile active conținute de materialul vegetal, nu trebuie efectuate extracții repetate (macerare repetată), reducând la minimum procesarea materiei prime. Prin acest procedeu de extracție enzimatică, procentul de principii active extrase din produsele vegetale (i.e. fructe de Măceș) este maxim, iar produsul nu suferă tratamente chimice și/sau termice agresive (e.g. la peste 30-35°C). Pe de cealaltă parte, în cazul extractelor apoase din fructe uscate, conținutul celular a suferit modificări prin uscarea clasică, la temperaturi ridicate. Membranele celulare (endoplasmatice și ectoplasmatice) s-au distrus, ceea ce duce la dispariția fenomenului de osmoză în extracție. Conținutul celular, deși hidrofil, nu se dizolvă și nu se combină cu solventul folosit la extracție (apă sau alcool), constituind o fază nemiscibilă cu solventul de extracție. Astfel, procentul de valorificare al principiilor active din materialul biologic (plante sau fructe uscate) este mult mai redus decât în cazul extracției enzimatice.

De asemenea, tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din fructe uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70 °C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100 °C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a fructelor. Mai mult, orice zahăr din fructe este caramelizat, iar uleiurile, precum cele din coaja fructelor, se oxidează (râncezesc) din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din fructele de Măceș ce au fost presate la rece în prealabil. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Astfel, lichidul de la suprafață se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor rapide din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a Măceșelor păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină (sau gumă de acacia). Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină (sau cu gumă de acacia) prin atomizarea extractului în care s-a adăugat maltodextrină (sau gumă de acacia). Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina (sau guma de acacia) acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs aromat, foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din Măceșele proaspete sau congelate.

Vitamina D3 (colecalciferol) este supranumită și „vitamina soarelui” deoarece aproximativ 80-90% din necesarul acestui nutrient poate fi obținut prin expunerea corectă la lumina solară. Aceasta se găsește, în cantități reduse, și în alimente precum: peștele gras (e.g. sardine, macrou, hering, ton, somon), ouă sau ciuperci. Deși rata de fixare a acestei vitamine variază în funcție de diverși factori (e.g. vârstă, culoarea pielii, perioada din zi, sezon), totuși, o expunere zilnică de 15 minute a antebrațului la lumina naturală este, de regulă, suficientă. În perioadele cu expunere solară crescută, un organism sănătos este capabil să își sintetizeze vitamina D3 și să o depoziteze în țesuturile adipoase (i.e. grăsime) pentru a fi utilizată ulterior.

Cu toate acestea, deficiența de vitamina D3 este destul de răspândită chiar și în zonele însorite. O posibilă explicație este teama față de cancerul de piele al cărui risc crește odată cu expunerea la soare. Astfel, tot mai multe persoane aleg să evite expunerea solară prin folosirea de creme cu factor de protecție sau prin îmbrăcăminte. Trebuie ținut cont de și faptul că, în diverse împrejurări (e.g. lunile de iarnă și alte circumstanțe în care cerul este înnorat, statul în casă), nu putem să beneficiem de razele solare. Mai mult, unele condiții medicale (e.g. hipoparatiroidie, osteoporoză, anumite afecțiuni renale, anumite defecte genetice) ne pot crește necesarul de vitamina D3 sau pot scădea rata sa de absorbție și fixare, făcând recomandată suplimentarea acestui nutrient. Astfel, persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului de deficiență de vitamina D3. Acest lucru se explică prin reducerea receptorilor din piele responsabili cu transformarea razelor solare în vitamina D3, scăderea capacității de fixare a acestei vitamine din alimentație din cauza diverselor probleme digestive sau a îmbătrânirii rinichilor, fapt ce împiedică transformarea formei alimentare de vitamina D3 într-una biologic-activă și/sau problemele de locomoție și lipsa de vitalitate asociate vârstelor înaintate, ceea ce reduce semnificativ timpul petrecut în aer liber. Există studii științifice care susțin că aproximativ 40% din persoanele vârstnice suferă de deficiență de vitamina D3.

Aceasta vitamină este necesară pentru asimilarea corectă a calciului și a magneziului din tractul gastro-intestinal. Ea acționează asupra întăririi sistemului osos și menține rezistența structurii sale. În plus, ea nu permite rinichilor să elimine fosfatul în urină, acesta din urmă fiind un alt partener al calciului în formarea oaselor. De aceea, produsele care conțin acest nutrient sunt folosite cel mai adesea pentru prevenirea și tratarea rahitismului (deficiența de vitamina D3), în bolile care induc deficiența de calciu (e.g. hipoparatiroidie, pseudohipoparatiroidie) și fosfor (sindromul Fanconi, hipofosfatemia familială), dar sunt utile și în osteoporoză, osteomalacie, probleme dentare și gingivale, hiperparatiroidism (ce are ca efect reducerea densității osoase), boli renale (în care calciul și vitamina D3 nu se asimilează corect), în boli genetice care au ca efect pierderile osoase (i.e. osteomalacia), în susținerea creșterii și dezvoltării osoase la copii și în refacerea rezervelor minerale ale femeilor care au trecut prin sarcini și alăptări succesive. În plus, suplimentarea cu această vitamină este recomandată și ca adjuvant în afecțiunile cardiovasculare (e.g. hipertensiune), colesterol crescut, atrofie musculară, obezitate, diabet și chiar și în depresii sau sindrom premenstrual. Datorită acțiunii sale asupra sistemului imunitar, vitamina D3 este considerată utilă și în afecțiunile de tip autoimun precum: scleroză multiplă, artrită reumatoidă, astm, psoriazis sau lupus.Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2•4H2O) este un complex organic de calciu, fructoză și bor ce se regăsește în mod natural în fructe și legume proaspete, dar și în nuci și ierburi aromatice. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu și bor, fiind mai sigur și ușor de asimilat decât acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului considerată sigură, stabilă, non-toxică și deosebit de activă biologic. Deși importanța calciului pentru buna-funcționare a organismului uman este cunoscută de majoritatea oamenilor, nu același lucru se poate spune și despre bor. Borul organic este un element nutrițional esențial pentru sănătatea corpului uman, dar acest fapt este prea puțin cunoscut, explicația fiind că, în trecut, borul a fost considerat un element neesențial pentru om și animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normală a plantelor. Totuși, studiile recente au demonstrat importanța deosebită a acestui microelement și, în prezent, sunt descoperite tot mai multe funcții ale acestuia și ale compușilor săi derivați. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3mg/zi (≈ 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutriționale optime, carența în acest mineral putând fi asociată cu probleme osteoarticulare precum osteoporoza. Deoarece anumiți compuși ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigură sursă pentru acest element. Mai mult, studiile științifice au arătat că sub această formă, borul este folosit în corpul uman atât la nivel celular, cât și extracelular cu o eficiență sporită, fructoboratul de calciu absorbindu-se într-o formă intactă și stabilă din tractul gastrointestinal. În concluzie, fructoboratul de calciu este o sursă naturală, sigură și deosebit de biodisponibilă de calciu și bor, două minerale absolut esențiale pentru funcționarea corectă a corpului uman.

Importanța fructoboratului de calciu

Numeroase studii științifice, din țară dar și din exterior, au verificat și confirmat importanța borului organic, și în special a fructoboratului de calciu, pentru sănătatea întregului organism și cu precădere a sistemelor osteoarticular, cardiovascular și imunitar. Lipsa borului în organism este asociată, de obicei, cu:

niveluri scăzute ale calciului, magneziului și fosforului cauzate de o absorbție ineficientă a acestor minerale;niveluri scăzute ale 25-hidroxicolecalciferolului (vitamina D3), ale ceruloplasminei serice (enzimă relevantă în metabolismul cuprului) și ale eritrocit-superoxid-dismutazei (SOD – o enzimă cu acțiune antioxidantă puternică);niveluri crescute de calciu plasmatic, creatinină serică și uree sangvină;fragilitate osoasă și risc crescut de osteoporoză;agilitate mentală redusă la femeile aflate la postmenopauză și la bărbații de peste 45 de ani.

Deosebit de importantă pentru persoanele care nu beneficiază de o expunere suficientă la lumina naturală, sau pentru cele care au o alimentație săracă în nutrienți, suplimentarea cu bor organic de bună calitate poate contracara efectele dăunătoare ale deficienței dietetice în vitamina D3 (eficientizând utilizarea sa de către organism). La rândul său, acest lucru va susține metabolismul calciului, magneziului, potasiului și al fosforului, cu implicații favorabile asupra sănătății oaselor și a articulațiilor. Beneficiile suplimentării cu fructoborat de calciu sunt cu atât mai mari când acest obicei este adoptat încă din copilărie deoarece borul organic are un rol crucial în procesele de creștere și formare a masei osoase.

Acest compus bioactiv este implicat și în menținerea stabilității și a bunei-funcționări a membranelor celulare. Reacționând cu substanțele biologice care conțin grupări funcționale cis-hidroxil (precum glicolipidele sau fosfoinozitidele), borul asigură stabilitatea membranei celulare și influențează transmiterea transmembranară a semnalelor. Datorită acțiunii de reglare a sensibilității receptorilor față de hormoni, borul ajută și la echilibrarea hormonală a femeilor aflate la menopauză având proprietăți estrogenice. Studiile științifice au demonstrat că acest complex reduce cantitatea de calciu și magneziu excretate prin urină, reglând totodată și nivelele de 17β-estradiol și de testosteron, în special la femeile aflate în perioada de postmenopauză. Mai mult, aceleași studii subliniază și importanța borului organic în ceea ce privește buna funcționare a creierului, carențele de bor fiind asociate cu o acumulare mărită de cupru la nivel cerebral. Acesta contribuie la îmbunătățirea performanței cognitive, precum: dexteritatea, atenția sau memoria pe termen scurt.

Un studiu clinic pilot efectuat la Centrul de Cardiologie al Universității din Craiova, condus de Dr. Constantin Militaru, a vizat combinația fructoboratului de calciu cu resveratrolul. Cei doi compuși s-au dovedit a avea acțiune sinergică, fapt resimțit asupra stării clinice și biologice a pacienților cu angină pectorală și alte afecțiuni cardiovasculare. În acest sens, fructoboratul de calciu vine în sprijinul resveratrolului protejându-l. Fructoboratul de calciu devine un stabilizator pentru resveratrol, luptând împotriva degradării acestuia în tractul digestiv. Tot în cadrul studiului, s-a dovedit că sinergismul pozitiv al fructoboratului de calciu cu resveratrolul, duce la îmbunătățirea eficacității biologice ca agenți antioxidanți și antiinflamatori ai acestor doi compuși. În concluzie, calitățile complementare și sinergice ale celor doi compuși asigură o protecție optimă a sistemului cardiovascular.

Studii efectuate pe animale au mai evidențiat și proprietățile imunostimulatoare ale borului organic, suplimentarea alimentației bovinelor cu acest microelement ducând la creșterea rezistenței lor la boala indusă de virusul BHV1. De asemenea, la porcii stimulați cu lipopolizaharide (LPS), s-a observat că borul afectează citokinele eliberate în supernatantele culturilor celulare. În consecință, se poate observa că borul are o acțiune de creștere a răspunsului imunitar umoral concomitent cu reducerea răspunsului inflamator. În plus, prin acțiunea sa antiinflamatoare (scade valorile bio-markerilor hs-CRP și TNF-α), borul organic reduce incidența și prevalența osteoartritei, fiind și un bun analgezic pentru astfel de afecțiuni, mai ales în combinație cu acidul hialuronic și cu cel salicilic (e.g. aspirină, extract din scoarță de salcie).

Fructoboratul de calciu are efecte benefice și asupra metabolismului lipidelor, el scăzând nivelul colesterolului sanguin și al trigliceridelor crescute peste limitele normale. Acest lucru se datorează acțiunii de potențare a activității acizilor grași esențiali precum omega-3 și creșterii randamentului energetic celular, fapt ce grăbește și vindecarea rănilor. Dieta îmbogățită cu fructoborat de calciu poate duce la reducerea valorilor colesterolului total, influențând benefic starea pacienților cu dislipidemie, afecțiuni de metabolism și boli cardiovasculare. Totodată, a fost observată și influența benefică a fructoboratului de calciu asupra metabolismului acidului uric, acesta determinând o reducere a valorii acestui compus.

Nu în ultimul rând, fructoboratul de calciu prezintă și efecte antioxidante, limitând stresul oxidativ și protejând indirect proteinele împotriva procesului de peroxidare (crește valorile enzimelor antioxidante: superoxid dismutază – SOD, catalază, glutation peroxidază, ceruloplasmină, vitamina C). Acest lucru poate avea ca efect stoparea evoluției arteriosclerozei prin împiedicarea oxidării colesterolului „rău” (LDL). Totuși, poate mai importantă decât acțiunea antioxidantă, este acțiunea antitumorală și anticancerigenă a borului organic, pusă în evidență de studii recente, acesta protejând organismul împotriva bolilor canceroase precum cancerul de sân, de plămâni, cervical sau de prostată.

În concluzie, fructoboratul de calciu este un excelent adjuvant în menținerea sănătății sistemului osos contribuind la prevenirea și inversarea resorbției osoase și reducând riscul de osteoporoză prin stimularea activității de sinteză osoasă și fixarea calciului ce favorizează mărirea densității osoase. Ajută la reglarea hormonală a organismului femeilor care parcurg faza de menopauză prin menținerea homeostaziei hormonilor steroizi. Participă la utilizarea eficientă de către organism a acizilor grași esențiali. Facilitează protejarea celulelor și a țesuturilor față de acțiunea radicalilor liberi fiind un agent antisclerotic foarte important și având acțiune favorabilă în bolile cardiovasculare. Contribuie la întărirea sistemului imunitar. Limitează procesele inflamatorii din organism. Susține funcționarea normală a sistemului muscular. Îmbunătățește performanțele cognitive. Pe scurt, acesta are o acțiune: remineralizantă, vitaminizantă, estrogenică, osteoconstructoare, cardioprotectoare, antioxidantă, antiinflamatoare, imunostimulatoare și regenerantă.

Fructoboratul de calciu intră în compoziția multor suplimente alimentare ce se regăsesc pe piața Statelor Unite ale Americii, bucurându-se de o tot mai mare popularitate, dar fiind încă la stadiul de noutate pe piețele din Europa. Recent acesta a fost introdus ca ingredient în suplimentele alimentare din România, Societatea Hypericum Impex fiind prima, și momentan singura, firmă producătoare de suplimente naturale care a inclus Fructoboratul de calciu (formulă patentată) ca ingredient principal pentru gama sa de top.

Prin sinergia vitaminei D3 cu Fructoboratul de calciu și compușii din extractul natural din Măceș, produsul IMUNOBOR D3 1.000 UI contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar, fiind recomandat în special în lunile de iarnă când organismul uman este încercat de schimbările de temperatură și, deseori, nu beneficiază de o expunere suficientă la lumina solară. De pe urma suplimentării dietei cu Imunobor are de câștigat și sistemul osos ce este fortifiat prin limitarea pierderilor de masă osoasă și stimularea sintezei osoase. Datorită compușilor activi conținuți, produsul de față contribuie la metabolismul calciului, magneziului și al fosforului, la mineralizarea și vitaminizarea organismului și la reechilibrarea hormonală a acestuia. Este un excelent antioxidant și antiinflamator, îmbunătățind starea celulelor și a țesuturilor osoase prin limitarea stresului oxidativ. În plus, acesta influențează în mod benefic utilizarea unor substanțe implicate în procesele metabolice precum: trigliceridele și glucoza, aminoacizii și proteinele, compușii care conțin oxigen reactiv și estrogenul.

Fructoboratul de calciu este un ingredient exclusiv al suplimentelor produse de Laboratoarele Hypericum! Acesta vă este pus la dispoziție doar de către compania Hypericum Impex.

Mod de utilizare: Adulți: 1-3 capsule/zi, câte 1 capsulă dimineața, la prânz și seara. Copii: 1 capsulă/zi.

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente hormonale cu estrogeni conjugați (estradiol și progestin) sunt sfătuite să consulte un specialist înaintea începerii unei cure cu produse pe bază de vitamina D3.Vitamina D3 ar putea reduce eficiența medicamentelor ce conțin verapamil clorhidrat, la administrarea concomitentă.A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic.

Comenzi: www.hypericum-plant.ro sau telefonic, la numărul: 0262 263 048.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net