Întăriţi-vă organismul cu "oţetul de foc"!

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Simţi că te ia răceala sau pur şi simplu vrei să te fereşti de viroze, mai ales că este sezonul lor? Iată un medicament minune, pe care-l poţi prepara în casă, din câteva legume şi oţet din cidru!

Denumit simbolic ”oţetul de foc”, preparatul este un eficient remediu natural antiviral, antibacterian, antifungic şi antiparazitar. Are darul de a preveni răceala sau simptomele gripei, dar şi de a scurta durata acestora. Se spune că că ajută şi la întărirea sistemului imunitar, potrivit www.garbo.ro.


    Foto: 123rf
Foto: 123rf
  • Din ce se prepară.Pune părţi egale din fiecare: căţei de usturoi tocaţi; ceapă albă proaspătă, tocată; rădăcină de ghimbir proaspăt ras; rădăcină proaspătă de hrean, rasă; ardei iute cayenne proaspăt, tocat şi/ sau ardei jalapeno, ardei serrano, ardei habanero (cu cât mai iute, cu atât mai bine); oţet din cidru de mere (organic, nefiltrat, obţinut prin metode tradiţionale de fermentare a merelor într-un butoi de lemn).
  • Cum se pregăteşte. După ce ai tocat ingredientele, pune-le într-un borcan în cantitate egală, astfel încât acesta să se umple trei sferturi. Adaugă peste ele oţet din cidru de mere, până când borcanul se umple. Închide-l ermetic şi lasă-l 14 zile într-un loc întunecos, ferit de razele directe ale soarelui. Agită conţinutul în fiecare zi. După cele 14 zile, pune într-o strecurătoare sau sită, peste care ai adăugat o pânză de tifon, toate ingredientele solide din borcan, astfel încât să le storci bine. Lichidul obţinut după ce ai strecurat tot se poate pune într-o sticlă şi va fi păstrată într-un loc întunecos sau chiar la frigider.
  • Cum se utilizează. Preventiv se iau 1 sau 2 linguri pe zi din acest lichid miraculos (dimineaţa şi seara). Fă gargară cu această soluţie şi apoi înghite. Dacă eşti bolnav, poţi lua de la 4 până la 6 linguri pe zi, la distanţe de ore între ele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net