Îţi poţi schimba medicul de familie după şase luni

Dacă eşti asigurat, ai dreptul să-ţi schimbi medicul de familie, chiar şi dintr-un judeţ în altul al ţării, indiferent de motiv.

Persoanele care apar pe listele de pacienţi a doi medici simultan nu au dreptul de a mai beneficia de serviciile medicale ale niciunuia.

Înainte de schimbarea medicului de familie, pacientul trebuie să trimită o cerere către noul medic, în care să figureze şi numele doctorului de la care pleacă.

,,Pentru a-şi schimba medicul de familie, pacientul trebuie să obţină acordul noului doctor, care transmite o scrisoare către fostul medic, prin care îl informează că pacientul a solicitat înscrierea pe listele sale şi solicită eliberarea fişei medicale. Fostul medic scoate pacientul de pe listele proprii şi trimite fişa medicală noului medic, păstrând o copie a acesteia timp de un an", spune medicul de familie Călin Ciubotaru.

Ai nevoie de fişa medicală

După obţinerea fişei medicale de la fostul medic, pentru înscriere pacientul trebuie să prezinte fişa, alături de câteva acte personale la noul cabinet.

,,Pentru înscriere pacientul are nevoie de cartea de identitate sau certificatul de naştere şi dovada de asigurat pentru pacienţii majori (adeverinţa de salariat, talonul de pensie, şomaj, certificat de handicapat, adeverinţa de elev/student sub 26 de ani fără venituri, fie adeverinţa de la Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului de provenienţă)", a mai adăugat medicul. Pe lângă actele menţionate mai sus, persoana trebuie să mai prezinte la înscriere şi actele care să ateste relaţia de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
image png
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
cub anamaria prodan bebeto png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
ioan gyuri pascu 465x390 jpeg
port ambarcatiuni jpeg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg