Lăptişorul de matcă, izvor de sănătate. Ce beneficii are

Produs apicol preţios, lăptişorul de matcă este bogat în apă, carbohidraţi, proteine, grăsimi şi o gamă largă de vitamine şi minerale, inclusiv complexul de vitamine B şi minerale esenţiale precum fierul şi potasiul. Această compoziţie nutritivă oferă lăptişorului de matcă capacitatea de a aduce multiple beneficii sănătăţii umane.

image

Oboseală

Este un tonic general, având efect regenerator asupra organismului. Este indicat în astenie, în refacerea după boală sau după o intervenţie chirurgicală, în perioadele de efort fizic şi intelectual intens.

Este ideal în special pentru cei care au o alimentaţie deficitară şi pentru cei cu o stare de slăbiciune generală, dar şi cu anxietate sau cu depresie.

Este bine să nu iei lăptişorul în a doua parte a zilei, pentru că, fiind energizant, poate da insomnie.

Infecţii

Lăptişorul de matcă are virtuţi antibiotice, substanţele conţinute de el ajutând la prevenirea unor infecţii precum cele cu bacilul Koch (care produce tuberculoza), cu bacilul E. coli (care poate da enterocolită), cu stafilococul auriu (cauzează diverse infecţii, precum foliculita) şi cu alţi germeni infecţioşi.

Pe lângă efectul antibiotic, acesta are proprietăţi antivirale şi antiinfecţioase, întărind sistemul imunitar.

Alzheimer

Datorită antioxidanţilor conţinuţi (vitaminele A, C şi E), cura cu lăptişor de matcă poate preveni formarea tumorilor canceroase, prin anihilarea radicalilor liberi.

De asemenea, lăptişorul de matcă este o sursă de acetilcolină, substanţă care permite transmisia influxului nervos între neuroni, cura fiind indicată şi pentru prevenirea maladiei Alzheimer.

image

Antiinflamator

Totodată, accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică. Mai ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge şi acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice şi nervoase. Accelerează vindecarea rănilor şi a oaselor lezate.

Cosmetică

Conţinutul bogat în vitamine şi în minerale recomandă lăptişorul de matcă în cosmetică, atât în tratamente interne, cât şi externe. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesivă şi opreşte albirea prematură a părului.

Amestecat cu miere de albine, lăptişorul de matcă ajută la stoparea căderii părului. Vitaminele şi proteinele stimulează producţia de colagen, element crucial pentru menţinerea elasticităţii şi fermităţii pielii.

Cura cu lăptişor

Cura cu lăptişor de matcă se efectuează de obicei de două ori pe an, 30 de zile. Intern, se iau 50 mg, fie sub limbă, fie diluat în puţină apă sau fiole de lăptişor liofilizat dizolvat în apă sau miere cu lăptişor de matcă.

Pentru copiii până la 10 ani, doza se reduce la jumătate. Contraindicaţiile curei sunt hiperfuncţii glandulare, alergii, diabet zaharat, manie, delir, agitaţii psihice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prysmian1 jpeg
Athos Salomé jpg
flori jpeg
dezvaluirile unui medic din germania jpg
fructe si legume jpg
odette sansom jpg
mina observator jpg
banner maria constantin png
image
actualitate.net
image
actualitate.net