Leacuri naturale pentru toxiinfecţii alimentare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fiecare din noi a suferit, cel puţin o dată în viaţă, de intoxicaţie alimentară. Este o afecţiune comună, care apare atunci când o persoană a consumat preparate sau băuturi contaminate sau alterate. Din fericire, simptomele neplăcute pot fi combătute eficient cu remedii din plante, despre care afli din noul număr al revistei „Click! pentru femei“.

Lămâia are proprietăţi antibacteriene

În cazul toxiinfecţiei alimentare, lămâia e de folos, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antivirale şi antibacteriene. Acidul citric ajută la uciderea bacteriilor care au provocat intoxicaţia alimentară. Prepară un remediu simplu: adaugă un praf de zahăr la o linguriţă de zeamă de lămâie şi bea remediul de 2-3 ori pe zi. Poţi să bei, cu înghiţituri mici, apă caldă cu zeamă de lămâie. Lichidul te ajută să elimini toxinele.


    Mai citeşte în revista “Click!  pentru femei” de vineri: Răsfăţ dulce cu căpșuni. Ghidul produselor cu factor solar de protecţie
Mai citeşte în revista “Click! pentru femei” de vineri: Răsfăţ dulce cu căpșuni. Ghidul produselor cu factor solar de protecţie

Ghimbirul ajută digestia

A fost folosit multă vreme în tratarea a numeroase afecţiuni, datorită efectelor sale terapeutice. Ghimbirul îmbunătăţeşte absorbţia şi asimilarea substanţelor nutritive esenţiale şi e de ajutor în digestie. El acţionează ca un remediu rapid în caz de greaţă sau vărsături. Prepară-ţi un ceai de ghimbir. Fierbe o linguriţă de ghimbir dat prin răzătoare în 250 ml de apă, câteva minute, adaugă puţin zahăr sau o linguriţă de miere, dacă vrei să îl îndulceşti, şi consumă-l imediat. 

Usturoiul te scapă de diaree

Este un remediu foarte eficient în lupta contra toxiinfecţiilor alimentare, deoarece are puternice proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antifungice. De asemenea, ameliorează simptome precum diareea şi durerile abdominale. Înghite cu puţină apă un căţel de usturoi crud. Dacă poţi tolera mirosul său, încearcă şi sucul de usturoi, obţinut prin stoarcere.

Busuiocul alină disconfortul abdominal

Planta are proprietăţi antimicrobiene care ajută în lupta contra microorganismelor care îţi provoacă neplăceri. Pune câteva picături de ulei esenţial extras din frunzele de busuioc în 4 căni de apă şi amestecă bine. Bea remediul treptat, cu înghiţituri mici, pe parcursul zilei, pentru a ucide bacteriile care provoacă dureri de stomac şi alte probleme de natură digestivă. Dacă vrei, adaugi câteva frunze de busuioc, puţină sare grunjoasă şi un praf de piper negru măcinat la trei linguri de iaurt simplu. Amesteci până la omogenizare şi mânânci acest iaurt aromat, de 3-4 ori pe zi, până la dispariţia simptomelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net