Leacuri naturiste cu boabe de mazăre

Sursă excelentă de minerale, vitamine şi proteine, mazărea încetineşte procesul de îmbătrânire, are un efect pozitiv asupra creierului şi echilibrează funcţiile sistemului cardio-vascular. Gustoase şi crocante, aceste bobiţe mici şi verzi ascund multe beneficii pentru sănătate.

Activitatea cerebrală

Boabele uscate de mazăre se dau prin râşniţa de cafea, iar pulberea obţinută se conservă până la trei-patru luni, în pungi de hârtie, într-un loc uscat. Se administrează zilnic câte o jumătate de linguriţă, înainte de masă. Este indicată în special persoanelor active, foarte solicitate intelectual.

Pietre la rinichi

Peste o mână de păstăi de mazăre se toarnă o cană de apă rece. Se fierbe la foc mic, timp de zece minute, se acoperă şi se lasă la infuzat până se răceşte complet. Se administrează câte două linguri de lichid, de trei ori pe zi. Durata tratamentului este de trei săptămâni.

Arsuri la stomac

Înainte de fiecare masă se mănâncă câte patru-cinci boabe de mazăre proaspătă sau uscată, înmuiate în apă. Este indicat să se administreze în fiecare zi, timp îndelungat, pentru cel puţin şase luni.

Furuncule, eczeme, răni purulente

Două linguri de pulbere de mazăre se amestecă bine cu un albuş de ou. Se aplică pe zona afectată, lăsând să acţioneze cel puţin o oră. Se clăteşte cu ceai de muşeţel călduţ, conform www.formula-as.ro.

Diabet

Specialiştii spun că persoanele care consumă această legumă în mod frecvent au un risc mult mai scăzut de a face diabet, decât persoanele care nu obişnuiesc să mănânce mazăre. 

Această legumă are un index glicemic scăzut, aşa că ea nu măreşte nivelul de zahăr din sânge.

Întăreşte oasele şi îmbunătăţeşte vederea

Aşa cum am mai spus, mazărea conţine o cantitate mare de vitamina K şi B6. Acestea au rolul de a întări oasele şi astfel previne osteoporoza şi ateroscleroza. Mazărea e recomandată şi persoanelor care au probleme cu vederea, sau care vor să le prevină. Cercetătorii au dovedit că, adacă este consumată des, mazărea poate să îmbunătăţească vederea. De acest lucru este responsabil un compus al ei, numit luteină.

alin oprea logodna medana 4 jpg
cub Kirstie Alley
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
tata teo (3)B jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg