Legătura dintre somnul prost și cancerul de prostată! Descoperirea terifiantă făcută de specialiști

Ultima actualizare:

Somnul neadecvat ne poate aduce probleme mult mai grave decât am bănui inițial! Un studiu efectuat de către specialiștii din Statele Unite a arătat că bărbații care se trezesc vreme de 30 de minute în mijlocul nopții au șanse cu 20% mai mari de a dezvolta cancer de prostată.

Legătura dintre somnul prost și cancerul de prostată / foto: Shutterstock
Legătura dintre somnul prost și cancerul de prostată / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, studiul a fost efectuat de către cercetătorii de la Institutul Național de Cancer din Maryland, iar rezultatele au fost publicate recent în „Journal of the National Cancer Institute”, în Marea Britanie. Mai precis, oamenii de știință au concluzionat că bărbații care se trezesc noaptea vreme de jumătate de oră se pot confrunta cu această boală mai mult decât cei care au un somn neîntrerupt.

Anual, 50.000 de bărbați se confruntă cu această formă de cancer, numai în Marea Britanie. Dintre aceștia, aproximativ 12.000 sfârșesc prin a-și pierde viața. La acest studiu au participat 30.000 de bărbați din Marea Britanie, care nu aveau cancer la începutul experimentului. Ei au purtat un monitor asemănător cu un ceas, care a înregistrat nișcările lor din timpul nopții, cât și tulburările de somn.

Riscul ascuns al problemelor de somn

Potrivit experților de la Institutul Național de Cancer, cei care s-au trezit pentru minim 30 de minute de-a lungul nopților au avut un risc de la 15% până la 20% mai mare de a dezvolta o tumoare la prostată, la un anumit moment de-a lungul vieții.

Experții sunt de părere că problema se datorează unei perturbări a ritmului circadian, adică a ceasului intern al organismului. Acesta este responsabil pentru scăderea nivelului de melatonină din corp, hormon ce ne induce somnul.

De asemenea, studiul nu a putut dovedi o legătură între culcatul la ore târzii și cancer, însă riscul este mai ridicat pentru bărbații care se agită chiar și 30 de minute, pe timpul nopții. „Aceste rezultate sugerează că tulburările frecvente ale somnului pot fi un factor de risc pentru cancerul de prostată”, au explicat oamenii de știință, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
gradina jpg
Krystyna Skarbek jpg
daci romani jpg
a82e43f1 1ab0 4e3a 9d51 cce0fc6e21b7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net