Lintea ne ține inima sănătoasă


    Foto:123rf
Foto:123rf

Lintea este o legumă cu multiple beneficii pentru sănătatea ta, asigurând nutrienții de care organismul are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine.

Fiind o excelentă alternativă la fasole, prin consumul de linte putem combate anemia și putem trece cu bine peste momentele de oboseală și stres. Lintea de culoare verde și cea maro își păstrează cel mai bine forma și proprietățile în urma fierberii (în 20-30 de minute este gata), conform www.alegesanatos.ro. Iată care sunt beneficiile acestei legume:

  • Favorizează tranzitul intestinal. Pentru că este bogată în fibre, normalizează nivelul de colesterol din sânge și combate constipația, prin ușurarea tranzitului intestinal.
  • Menține sănătatea inimii. Fiind bogată în magneziu și acid folic, contribuie enorm la starea de sănătate a inimii.
  • Conține antioxidanți, vitamine și minerale. Este o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, vitamine, minerale și acizi grași omega 3 și omega 6. Acidul folic și magneziul ajută la relaxarea venelor și arterelor, crește rezistența fizică la efort și reprezintă o sursă de energie pentru organism. Fosforul joacă un rol vital în menținerea sănătății oaselor și a dinților, iar fierul este esențial pentru transportul oxigenului în organism și pentru formarea globulelor roșii în sânge.
serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg