Mai ales în sezonul rece, fructele Goji-ne mențin în formă maximă
În special în sezonul rece, cercetătorii europeni ne recomandă să consumăm fructe Goji, renumite în lumea întreagă pentru beneficiile pe care le oferă sănătății noastre. Fructele Goji au efecte spectaculoase asupra stării noastre de sănătate: ele întăresc sistemul imunitar, prelungesc viața, calmează sistemul nervos, protejează ficatul și rinichii, revigorează vederea și efectele sale terapeutice nu se opresc aici.
Este un fapt dovedit că, în sezonul rece, consumatorii de fructe Goji țin sub control răcelile și gripa. Specialiștii europeni, preocupați de efectele terapeutice ale acestui miraculos fruct, originar din Asia, au realizat numeroase studii și au constatat că fructele Goji, cu efecte antioxidante, reduc nivelul colesterolului ”rău ”, îmbunătășesc calitatea somnului, memoria și, nu în ultimul rând, vederea.
Locuitorii din Himalaya au o longevitate de invidiat
De asemenea, specialiștii europeni susțin că locuitorii din Himalaya, care consumă frecvent fructe Goji, au o longevitate de invidiat, deoarece vârsta acestora, de 120 de ani, nu este o noutate.
Concluziile cercetătorilor europeni
Studiile cercetătorilor europeni scot în evidență și alte efecte miraculoase ale acestor fructe de pădure: ele sunt recunoscute ca fiind cel mai puternic aliment antioxidant, deoarece conțin 8 din cei 9 aminoacizi esențiali. Totodată, o porție de 25 de grame de fructe Goji conține 130% din cantitatea zilnică de Vitamina A, un tonic care protejează sistemul imunitar și combate cancerul. O altă concluzie valoroasă a cercetătorilor europeni se referă la cantitatea vitaminei C prezentă în compoziția fructelor Goji, de trei ori mai mare în comparație cu cantitatea ce se regăsește în portocale. Este un fapt dovedit că Vitamina C menține și sănătatea cardiovasculară, și sănătatea sistemului imunitar.
În dieta cotodiană să introducem fructele Goji
Mai ales în sezonul rece, cercetătorii europeni insistă ca în dieta cotidiană să fie introduse și fructele Goji, un ” depozit” de minerale esențiale ( 21 la număr), substanțe active necesare vieții sănătoase. În grupul acestor minerale se remarcă : zincul, cuprul, fosforul, calciul, seleniul și germaniul, un element chimic rareori întâlnit în mâncare, alături de zeaxantină și betacaroten. Goji conțin mai multe carotenoide decât morcovii, considerați antioxidanți puternici, care contribuie la creșterea duratei de viață. Alături de carotenoide, fructele Goji conțin, de asemenea, zeaxantina și luteina, doi compuși care împiedică degenerarea globului ocular, principala cauză care duce la pierderea vederii și, uneori, la orbire.