Mănâncă multe legume asortate
Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi spune în cartea sa "Revoluţie în bucătărie. Reînvaţă să găteşti sănătos", că există câteva salate pe care le putem mânca fără grijă, deoarece au ingrediente naturale, sunt rapid de preparat şi ne susţin organismul pe timp de vară!
Salată de rucola cu roşii cherry
"Avem nevoie de o jumătate de kilogram de frunze de rucola, roşii cherry, ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi lămâie. Atenţie! Trebuie să folosim sare de mare brută cu ierburi aromatice sau cu alge marine şi ulei de măsline extravirgin, sau alte uleiuri presate la rece, argan, in, cânepa, nucă", ne explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Aceasta este o salată bogată în fibre alimentare, minerale şi vitamine, cu efect revigorant, şi detoxifiant. Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, regularizează nivelul colesterolului în sânge şi are acţiune antioxidantă. Roşia este o sursă importantă de antioxidanţi, precum licopen şi vitaminele C şi A, cu efect imunostimulator şi de menţinere a energiei.
Salată de castraveţi cu mărar
Reţeta tradiţională conţine: 3-4 castraveţi proaspeţi, curăţaţi de coajă şi feliaţi, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 legătură de mărar tocat, sare, piper şi oţet.
Prof. dr. Mencinicopschi ne spune să nu curăţăm castraveţii de coajă, deoarece aceasta este bogată în fibre alimentare importante pentru digestive şi detoxifiere, precum şi în vitamine, minerale şi antioxidanţi, să folosim uleiuri presate la rece, de măsline, in, cânepa, argan, dovleac sau struguri, să înlocuim sarea normală cu una marină, brută, sau cu adaos de alge marine/ierburi aromatice, să măcinăm piperul pe loc, peste salată, să folosim oţet de fermentaţie, din vin, mere şi pere, prune, fără conservanţi, coloranţi sau arome artificial.
Salată de vinete
Această salată delicioasa are ca prim secret cumpărarea vinetelor proaspete şi coacerea lor pe aragaz, pe o tablă încinsă. Mirosul de vânătă coaptă o să vă parfumeze bucătăria şi o sa vă trezească apetitul pentru delicioasa salată! Reţeta de salată de vinete este una tradiţională, moştenită din generaţie în generaţie în fiecare familie, însă noi îi putem da un pic de noutate folosind sare de mare integrală şi ulei de măsline extravirgin sau uleiuri presate la rece.