Mănâncă un ciorchine de strugure în fiecare zi
Tonusul tău pare să fi plecat odată cu vara? Te simţi tot timpul obosit şi fără chef de nimic? Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva super-alimente care te vor ajuta să lupţi contra oboselii.
Strugurii negri previn îmbătrânirea
Esenţiali pentru sistemul cardiovascular, strugurii întârzie îmbătrânirea celulelor şi stimulează circulaţia sangvină.
Punctele forte: Buni detoxifianţi, ei îmbunătăţesc digestia şi diminuează retenţia de apă.
Cantitatea ideală: Mănâncă un chiorchine pe zi, dar nu mai mult, timp de 1-2 luni.
Lintea alungă depresia
Şi cea roşie, şi cea verde deţin aproximativ 25 mg/ 100 g de magneziu, substanţă minerală indispensabilă unui somn liniştit şi unui moral echilibrat.
Punctele forte: Având un conţinut foarte ridicat de fibre şi 0% grăsimi, lintea este un ingredient perfect pentru silueta ta.
Cantitatea ideală: Poţi mânca 150 - 200 g de linte cel puţin o dată pe săptămână şi această cantitate ar acoperi 10% din doza de magneziu necesară.
Drojdia de bere îţi redă echilibrul
Conţinutul ridicat de aminoacizi esenţiali şi de vitamine din grupul B fac ca acest ingredient să fie el însuşi un excelent supliment alimentar.
Punctele forte: Poţi alege comprimatele speciale cu drojdie sau să o consumi ca atare, dimineaţa, înainte de micul dejun.
Cantitatea ideală: Ia 1-2 linguriţe pe zi, timp de o lună.
Untul previne osteoporoza
Odată cu venirea sezonului rece, vei suferi din cauza lipsei de vitamina D, carenţă care duce la apariţia osteoporozei, aşa că e bine să consumi zilnic unt.
Punctele forte: Spre deosebire de margarină, untul este un aliment natural, fără aditivi sau alţi conservanţi.
Cantitatea ideală: 10 g pe zi, ceea ce înseamnă 75 kcal, adică mai puţin decât 10 g de ulei de floarea-soarelui (90 kcal) sau 10 g ulei de măsline (82 kcal).
Kiwi previne oboseala
Acest fruct este un cockteil senzaţional de vitamina C, magneziu şi potasiu, ceea ce-l face să fie ingredientul perfect pentru a trece cu bine de toate provocările pe care ţi le lansează sezonul rece: infecţii respiratorii, depresii, stări de oboseală sau de nervozitate.
Punctele forte: Stimulează tranzitul intestinal, îţi protejează inima şi stabilizează nivelul tensiunii arteriale prin conţinutul ridicat de potasiu.
Cantitatea ideală: În sezonul rece, un kiwi pe zi acoperă 75% din nevoia zilnică de vitamina C.