Mâncarea «verde» te ajută să slăbeşti
Salata de verdeţuri
Ingrediente: ½ ceaşcă mazăre; 4 tije de sparanghel, tăiate bucăţi de 5 cm; 1 castravete tăiat felii; 1 dovlecel feliat; 1 salată verde); 2 cepe verzi; câteva măsline verzi; 1 avocado feliat; 2 crenguţe de mărar, tocate mărunt, 55 g brânză feta mărunţită; sare şi piper după gust. Mod de preparare: Umple pe jumătate o cratiţă medie cu apă, adaugă sare şi las-o să fiarbă.
Adaugă mazărea şi fierbe-o 1 minut. Pune boabele într-un bol cu apă rece. La fel procedezi şi cu sparanghelul. După răcire, atât mazărea, cât şi sparanghelul se scurg de apă. Amestecă mazărea, sparanghelul, castraveţii, dovleceii, salata verde, ceapa verde, feliile de avocado, mărarul şi brânza feta. Se condimentează cu sare şi piper, şi un pic de oţet.
Supă de legume
Ingrediente: 1 pungă de spanac, 2 dovlecei, 1 salată verde, ½ broccoli, 4 tije de sparanghel, o cană de mazare, 1 ardei verde, 5 verze de Bruxelles şi ½ varză albă. Mod de preparare: Într-o oală pune la fiert ingredientele, dar lasă spanacul la sfârşit.
Asezonează cu sare şi piper şi las-o să se răcorească. Când legumele sunt la temperatura camerei, pasează-le cu un blender şi adaugă nişte pătrunjel proaspăt.
Crema de broccoli
Ingrediente: broccoli, o varză de Bruxelles, ulei de măsline, o lingură de făină, sare şi piper. Mod de preparare: Fierbe broccoli, pasează-l şi păstrează piureul la cald. Varza de Bruxelles se lasă la clocotit în apă sărată, se strecoară şi se adaugă în supa de bază.
Căleşte un minut făina în ulei de măsline extravirgin, până devine brună. Pune-o peste supă (din care ai scos momentan varza de Bruxelles), adaugă tot acum şi piureul de broccoli şi mai lasă compoziţia pe aragaz câteva minute. Sărează şi piperează, dacă este necesar, adaugă varza de Bruxelles şi mâncarea e gata.