Mâncaţi multe fructe înainte de Revelion
Mâncaţi peşte
Vă puteţi bucura de o porţie de peşte cu garnitură de orez şi broccoli, apoi la micul dejun de un iaurt natural.
În zilele următoare preparaţi salate cu multe frunze verzi şi legume, la care adăugaţi şi puţin ulei de măsline şi înlocuiţi pâinea albă cu cea integrală sau neagră.
Evitaţi prăjelile
Alimentele prajite, mai ales pregătite incorect, reprezintă un pericol, nu numai pentru siluetă, dar şi pentru sănătatea organismului nostru.
De aceea, după o perioadă care suprasolicită întregul organism cu mâncărurile gătite, vă recomandăm o perioadă în care să nu mâncaţi alimente prăjite.
Consumaţi alimente crude
Încercaţi să consumaţi cât mai multe alimente crude, legume, fructe, evitaţi zahărul rafinat, produsele de patiserie, conservele sau alimentele cu aditivi.
Mâncaţi multe supe şi ciorbe
Faceţi o pauză de preparate gătite, cu sosuri şi prăjeli şi mâncaţi multe supe şi ciorbe. Reglează digestia şi fac bine la stomac.
Beţi multe lichide
Este de preferat să beţi multe sucuri naturale, preparate în casă şi cel puţin 2 litri de apă pe zi.
Nu uitaţi de ceaiuri
Ceaiurile din plante medicinale au efecte benefice asupra digestiei. Vă recomandăm ceaiul din păpădie, cicoare, soc, trei fraţi pătaţi, anghinare.
Consumaţi tincturi din plante
Luaţi de la plafar tincturi de plante medicinale, macerate la rece sau pulbere, care se consumă în fiecare zi. Puteţi să le preparaţi şi în casă.