Masajul facial, “operatie fără bisturiu”. Iată etapele pe care trebuie să le urmezi

Ultima actualizare:

    Masajul facial, aplicat sistematic, adică seară de seară, are efectul unui “corector natural“foto: pixabay.com
Masajul facial, aplicat sistematic, adică seară de seară, are efectul unui “corector natural“foto: pixabay.com

Din gama tratamentelor nechirurgicale ce au drept țintă reîntinerirea facială face parte și masajul. Acest tratament, aplicat sistematic, adică seară de seară are efectul unui “corector natural“ al șanțurilor formate între nas și colțul gurii, al ridurilor adânci de pe frunte și nu în ultimul rând asupra ridurilor de la ochi cunoscute drept “laba gâstii”.

După practicarea acestor exerciții, efectele “operatiei fără bisturiu” sunt evidente după 6 – 7 ședințe. Desigur, asupra acestei metode de reîntinerire a feței nu sunt întru totul de acord renumitii terapeuți, acei adepți ai presopuncturii.

Pornind însă de la ideea că masajul înseamnă păstrarea unei musculaturi viguroase, să vedem ce recomandări ne sugerează adepții masajului cotidian.

Iată etapele pe care trebuie să le urmezi pentru un masaj facial corect

  • Vom alege un ulei de calitate (cel de migdale este folosit pentru toate tipurile de ten – uscat, gras și mixt). Din acest ulei vom turna în podul palmei 10 – 12 picături. Persoanele care au tenul foarte uscat sau sensibil la intemperii pot folosi uleiul de măsline. Cantitatea aceasta de grăsime o vom întinde în mod egal pe toată față. 
  • În etapa următoare vom folosi un exfoliant facial – mălai fin amestecat în cantități egale cu iaurt gras (câte două lingurițe). Amestecul acesta îl întindem într-un strat egal pe față și pe gât, prin mișcări de netezire cu degetele arătător și inelar. După 3 minute vom clăti față cu apa călduță.
  • Vom începe să efectuam mișcări circulare cu pulpele degetelor începând cu decolteul, continuând cu fața, urechile, nasul, fruntea și, în final tâmplele. Vom clăti din nou față cu apa călduță.
  • Urmează masarea unor puncte critice: bărbia apoi porțiunea dintre coltul buzelor și nas, inclusiv nara dreaptă și cea stânga. Mișcările vor fi în formă de cerc , de la stânga la dreaptă, așa cum se mișcă acele ceasornicului. 
  • Ne ocupăm, în continuare, de zonă obrajilor. Pornind din punctul central al acestora vom masa pe verticală pomeții. Doar lângă orbita ochilor, mișcările vor fi ușoare cu ajutorul degetului arătător. Porțiunii dintre zona sprâncenelor îi vom acordă o mai mare atenție. Vom ciupi ușor tegumentul ce urmează traseul fiecărei sprâncene, de la rădăcina nașului până la sfârșitul acesteia.
  • Ultimele mișcări le vom aplică pe tâmple, ca o mângâiere.
  • În final, vom aplica pe față un gel pregătit în casă sau unul pe bază de gălbenele procurat de la Plafar.
  • După 10 minute vom apela la crema noastră hidratanta pe care o întindem foarte bine pe toată față.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net