Masajul, un remediu care te scapă de boli

Ultima actualizare:

    Masajul medical tratează durerile de spate
Masajul medical tratează durerile de spate

De mii de ani, masajul a fost şi este considerat un ritual sănătos atât pentru corp, cât şi pentru minte. Poziţia incorectă la birou, stresul, sedentarismul sunt doar câteva elemente care dăunează grav organismului. Aşa apar celulita, durerile ca spate, de cap, probleme care pot fi rezolvate cu un masaj. Ce metodă mai plăcută de tratament poţi găsi?!

  • Masajul cu bambus.Se recomandă începând cu vârsta de 14 ani, în special pentru remodelarea corporală, probleme ale articulaţiilor, ale coloanei vertebrale, în caz de întinderi musculare şi pentru recuperarea rapidă după efort, aflăm de la Dănuţ Bujor, specialist în masaj. „De ce bambus? Pentru că e un instrument cu ajutorul căruia poţi beneficia de un masaj intens, mai eficient decât cel anticelulitic, spre exemplu. Ajută la eliminarea excesului de apă din organism, atât la femei, cât şi la bărbaţi, activează circulaţia sângelui la nivel muscular, accelerează procesele metabolice din celule, previne contracţiile musculare şi întinderile după efort, ajută la scăderea în centimetri, la diminuarea vergeturilor, la tonifierea musculară, la buna funcţionare a sistemului limfatic”, ne spune specialistul. Efectele sunt vizibile după primele 3 şedinţe. E contraindicat persoanelor cu afecţiuni legate de coagularea sângelui, care au oase fragile, fracturi, răni deschise, infecţii ale pielii.

Dănuţ Bujor, specialist în masaj
Dănuţ Bujor, specialist în masaj
  • Masajul medical. Poziţia incorectă la birou cauzează dureri în partea de jos a spatelui, dar şi la ceafă. Masajul medical e, de multe ori, mai bun decât orice medicament în caz de dureri de spate! Se realizează prin frământarea şi lovirea uşoară a zonelor afectate, în felul acesta se relaxează musculatura şi dispar durerile. E nevoie de o vizită la medicul ortoped care îţi va recomanda exact tehnica de masaj potrivită pentru durerile tale.
  • Masajul de tonifiere. Atrofierea muşchilor, pielea lăsată, celulita şi circulaţia proastă a sângelui sunt doar câteva dintre efectele nocive ale unei vieţi sedentare. Masajul de tonifiere acţionează în această direcţie, ajutând la stimularea tonusului muscular şi a circulaţiei sanguine, redând elasticitatea pielii şi păstrând mobilitatea articulaţiilor. Mişcările sunt uşoare, relativ blânde. Poţi folosi uleiuri energizante, cum sunt cele de portocală, eucalipt, scorţişoară.

  • Masajul anticelulitic. E metoda preferată a femeilor de a scăpa de celulită. Masajul reduce ţesutul adipos, elimină aspectul de coajă de portocală şi, în plus, poate scădea circumferinţa în anumite zone. Cremele recomandate sunt cele termice şi cele care au la bază ardeiul iute sau menta. Mişcările de masaj sunt ferme, dar nu violente, astfel încât să producă vânătăi. Se pot folosi beţe de bambus, care favorizează un masaj în profunzime. Pentru efecte vizibile, trebuie realizate periodic mai multe şedinţe.
  • Masajul de relaxare. Are ca scop principal scăderea stresului, tratarea insomniei, a anxietăţii. Poate avea rol terapeutic în cazul durerilor sau a picioarelor umflate. Relaxează musculatura, menţine elasticitatea pielii, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi limfatică. E recomandat tuturor, chiar şi femeilor însărcinate. Este contraindicat doar pe anumite părţi ale corpului, în afecţiuni ale pielii (micoze, arsuri etc.), până la vindecare”, mai spune Dănuţ Bujor.
  • Drenajul limfatic. Sistemul limfatic îndeplineşte un rol extrem de important în buna funcţionare a organismului. Stimularea lui e indicată pentru evitarea blocajelor. Drenajul se efectuează pe tot corpul, inclusiv la nivelul capului, prin presiuni uşoare, care acţionează asupra lanţurilor de ganglioni limfatici. Scopul este de a elimina toxinele din organism. De asemenea, e indicat pentru reducerea celulitei şi a depunerilor de grăsime, pentru reducerea edemelor şi stimularea întregului sistem imunitar. Masajul se execută lent, în ritmul respiraţiei, prin efectuarea de presiune. Se recomandă o dată pe săptămână. E contraindicat persoanelor cu probleme de ganglioni.

  • Masajul scalpului. Se masează fruntea, scalpul şi ceafa, pentru a trata durerile de cap. Se acţionează asupra nervilor din zonă, în felul acesta stimulându-se circulaţia sângelui, eliminarea tensiunilor care cauzează durere. La acest masaj se pot folosi creme şi uleiuri esenţiale cu rol relaxant. 

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net