Măslinele, bune contra cancerului

Ultima actualizare:

    Un kilogram de măsline costă  între 14 şi 25 de lei
Un kilogram de măsline costă între 14 şi 25 de lei

Deşi uleiul din măsline este considerat o ,,vedetă” a alimentelor, sursele acestuia, măslinele, sunt la fel de bogate nutriţional.  Iată de ce trebuie să nu lipsească din meniul tău zilnic.

Sunt surse importante de calciu

Potrivit nutriţioniştilor, măslina este un fruct cu un conţinut mare de calciu, mineral cu rol fundamental pentru sănătatea oaselor. Este important să le includem cât mai des în alimentaţie.

Previn cancerul

Principalii factori care determină apariţia cancerului sau a diabetului sunt radicalii liberi şi mutaţiile celulare. O cură de măsline poate neutraliza efectele nocive şi echilibrează organismul.

În plus, în urma studiilor de specialitate s-a constatat o legătură directă între consumul de măsline şi prevenirea cancerului la sân. Grăsimile din măsline şi vitamina E protejează împotriva cancerului de colon.

Scad colesterolul

Măslinele conţin cantităţi însemnate de fier, vitamina E, fibre şi cupru. Datorită acestor componente ele pot normaliza nivelul colesterolului şi previn infarctul şi bolile cardiovasculare. Le poţi adăuga în salate sau la diverse preparate culinare.

image
image
image
image
image
image
atac cutit jpeg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
decoratiuni feng shui shutterstock 1868255917 jpg
pompieri incendiu jpeg
Pensii 2022  Vesti bune pentru pensionarii din Romania cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie webp
hrana pisici shutterstock jpg
permis de conducere freepik jpg
image
actualitate.net