Măști homemade, adevărate minuni, ușor de preparat și potrivite pentru orice tip de ten
Cum să avem un ten luminos, frumos și sănătos? Este preocuparea fiecărei femei. Începe din anii adolescenței și nu o părăsește toată viața pentru că o piele frumoasă este secretul stării de bine și al încrederii în sine. Ca să te bucuri de un ten luminos și sănătos nu este nevoie să cheltui sume mari de bani, ci doar să îți acorzi un binemeritat timp pentru îngrijire.
Este nevoie să respectăm unele reguli. Pentru a ne păstra tinerețea și luminozitatea tenului vara, când soarele arde cu putere, trebuie să aplicăm cremă cu factor de protecție solară pentru fiecare ieșire prin parc sau la plajă.
Cremele sunt întotdeauna binevenite, dar nu trebuie să ignorăm produsele pe care le avem în casă, la îndemână, care te pot ajuta extraordinar de mult în procesul de îngrijire a pielii.
5 masti homemade cel mai usor de pregatit
Măștile de față sunt cea mai bună soluție pentru hidratarea și îngrijirea tenului, iar atunci când acestea sunt făcute în casă din ingredinete naturale, succesul este garantat.
Masca de față cu ou și mălai
Masca de față cu ou și mălai este remediul-minune învățat de la bunici, ieftin și care nu-ți răpește prea mult timp.
Preparare: Se ia un ou proaspăt și se separă albușul de gălbenuș. Se bate albușul spumă, apoi se adaugă făina de mălai. Trebuie amestecat până se obține o pastă omogenă.
Aplicare: Se începe cu o saună facială, pentru a se deschide porii obrazului și pentru facilitarea efectului măștii. Se varsă apa clocotită într-un vas, se așteaptă câteva secunde pentru a se răci puțin, iar apoi se apleacă obrazul deasupra. Aplicați masca de mălai pe părțile grase ale obrazului: frunte, nas, bărbie.
Se lasă să se usuce un sfert de oră, apoi se clătește fața cu apă călduță. Este recomandat o folosire săptămânală dacă este vorba despre un ten mixt sau gras.
Masca de față cu miere și turmeric
Masca facială cu turmenic se folosește de sute de ani în Asia, iar femeile asiatice sunt recunoscute în întreaga lume pentru tenul lor perfect. De altfel, masca cu turmenic este un obicei al viitoarellor mirese care o folosesc obligatoriu înainte de ziua cea mare pentru ca pielea lor să arate impecabil.
Turmenicul este o plantă minune cu beneficii extraordinare asupra organismului atât la interior cât și la exterior, iar studiile au arătat că acționează salvator în cazul cancerului de piele.
Masca cu turmenic funcționează pentru acnee, eczeme și psoriazis. Reduce inflamația și roșeața pielii și ajută la vindecarea pielii. Proprietățile antioxidante ale tumenicului acesta este utilizat în măști faciale pentru aspectul de întinerire a pielii. Ajută la înmuierea liniilor și ridurilor și conferind chipului un aspect mai tineresc.
Masca de bază cu turmenic este ușor de făcut și acționează ca un hidratant, exfoliant și reduce roșeața. Luminează pielea și o face să pară tânără și curată.
Preparare: Se pune turmenicul într-un castron mic. Se adaugă o linguriță de miere și o linguriță de iaurt sau lapte. Trebuie să obținem o pastă fermă care să rămână pe față, nu să curgă, mai ales că turmenicul pătează destul de rău hainele.
Aplicare: Pe fața curată, se întinde masca astfel obținută pe toată fața. Nu trebuie evitată zona de sub ochi, unde turmenicul acționează foarte bine împotriva cearcănelor. Se lasă să acționeze 20 de minute, după care fața se spală cu apa rece, apoi se usucă cu un prosop moale.
Masca de față cu iaurt, miere și castravete
Iaurtul, mierea și casravetele sunt buni prieteni cu pielea, iar împreună fac minuni. O masca din cele trei ingrediente ajută pielea uscata, iritata sau cu acnee.
Iaurtul este foarte bun deoarece elimina celulele moarte de la suprafata pielii. Cand este mixat cu castravetele, ajuta la hidratarea si curatarea fetei.
Preparare: Pentru această mască aveți nevoie de 2 castraveți, o ceașcă de iaurt simplu și o linguriță de miere. Curațați castravetele de coajă și dați-l pe răzătoare, după care amestecați-l până se face o pastă. Adăugați iaurtul și amestecați până se uniformizează cu castravetele, după care adăugați mierea și conținuați să amestecați.
Aplicare: Masca astfel obținută se aplică numai pe fața curată și uscată. Se menține pe piele circa 15 minute, după care fața se clătește cu apă călduță.
Masca de față cu ulei de măsline
Uleiul de măsline este principalul ingredient în majoritatea prodiselor cosmetice. Beneficiile lui sunt recunoscute din cele mai străvechi timpuri.
Mod de folosire: Uleiul de măsline se aplică și se masează ușor, cu mișcări obligatoriu circulare. Masajul continuă până ce uleiul a fost absorbit în piele, așa că trebuie să fim atente la cantitatea pe care o întindem pe față.
Este o mască recomandată să se aplice înainte de culcare. Se lasă să acționeze toată noaptea, iar dimineața fața se șterge cu un demachiant blând.
Masca de față cu ovăz pentru un ten acneic
Pe lângă efectul exfoliant, fulgii de ovăz conțin antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii, fiind totodată o bună sursă de nutrienți precum vitamina B și E sau minerale.
Pentru a ceastă mască nu trebuie decât să fierbi într-un vas fulgii de ovăz, adăugând aproximativ o parte de ovăz la trei părți de apă. Nu este nevoie de niciun alt ingredient. Eventual, un praf de turmenic. Lasă compoziția să se răcească.
Aplicare: După ce s-a răcit, pasta rezultată se aplică pe fața curată și uscată. Se menține pe ten până la o jumătate de oră, apoi se îndepărtează cu apă călduță. Tenul va avea imediat un aspect curat, luminos și sănătos.