Măsuri corecte pentru îngrijirea urechilor

simeon stalpnicul png
Beţişoarele de urechi împing cerumenul în interiorul canalului auditiv, favorizând formarea dopurilor de ceară.www.clicksanatate.ro

Urechile sunt foarte sensibile și necesită o îngrijire specială. Pentru a curăţa canalul auditiv, respectă măsurile minime de igienă. În caz contrar, rişti complicaţii care pot reduce acuitatea auditivă.Protejează-ți corect auzul urmând câțiva pași simpli.

Odată ce deții toate informațiile despre îngrijirea corectă a urechilor, reușești să previi anumite complicații care îți pot afecta sănătatea. Ceara din ureche este unul dintre mecanismele principale de apărare ale organismului, acționând ca un scut protector în fața agenților patogeni sau a obiectelor străine. De altfel, ceara din ureche oprește praful, impuritățile, paraziții, acționând în același timp ca un dezinfectant.

Curățarea pavilionului urechii trebuie făcută cu apă caldă și săpun. Este bine să-ţi cureţi urechile cu ajutorul unui prosop curat, înmuiat în apă caldă. În plus, există în comerţ sprayuri cu apă purificată şi clorură de sodiu, sau cu uleiuri speciale care înmoaie cerumenul şi ajută la eliminarea acestuia.

Bețișoarele de urechi, contraindicate

Bețișoarele de urechi nu sunt cea mai bună metodă de a îndepărta ceara din urechi. Prin utilizarea acestora nu faci decât să împingi cerumenul în interiorul canalului auditiv, favorizând formarea dopurilor de ceară. De asemenea, folosirea frecventă și incorectă a bețișoarelor de urechi poate duce la apariția unor boli precum micoza. Introducerea oricăror obiecte lungi și ascuțite în urechi cauzează afectarea gravă a auzului.

Află pe Clicksanatate.ro cum afectează sănătatea urechilor căștile și lumânările terapeutice!

De ce este necesar să faci mișcare și în sezonul rece

Obții un zâmbet sănătos cu ajutorul fațetelor dentare

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
Acțiune de amploare de tip Blitz pe șoselele din Vâlcea Foto IPJ Vâlcea jpg
usa hot apartament
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg