Medicii i-au dat unei tinere să ia medicamente pentru depresie, anxietate și anorexie. Ea avea însă altă afecțiune. „M-am simțit ușurată că nu eram nebună"

O poveste emoționantă a ieșit la iveală în urma experienței intense prin care a trecut Madeleine Dippnall, o tânără din Cornwall, în vârstă de 29 de ani. După o despărțire dureroasă și trauma asociată, Madeleine a fost diagnosticată greșit cu depresie, anxietate și anorexie. Cu toate acestea, adevărul tulburător a ieșit la iveală șase ani mai târziu, când Madeleine a suferit o criză de epilepsie neașteptată.

Epilepsie. Foto: arhiva.
Epilepsie. Foto: arhiva.

După despărțirea dificilă de un bărbat alături de care a avut o relație de doi ani, Madeleine s-a mutat înapoi la părinții ei, în căutarea sprijinului și îngrijirii necesare pentru a face față acestui moment dificil. Medicii au identificat inițial simptomele sale - cum ar fi stările de anxietate și dispoziția depresivă - ca fiind manifestări ale unei boli mentale, iar Madeleine a fost tratată cu medicamente adecvate pentru depresie. Cu toate acestea, aceste tratamente nu au reușit să amelioreze complet simptomele, scriu cei de la Adevărul, care citează Daily Mail.

Cum au descoperit medicii ce avea de fapt tânăra

Evenimentele s-au schimbat radical atunci când Madeleine a suferit o criză de epilepsie bruscă și tulburătoare. După acest incident, a fost diagnosticată cu epilepsie de lob temporal. Această descoperire a adus o revelație profundă - simptomele pe care le-a suferit timp de ani de zile nu erau cauzate de o tulburare mentală, ci de o afecțiune medicală subiacentă.

Madeleine a exprimat o combinație de ușurare și frustrare după ce a aflat adevărul. Acum știu ce se întâmplă", a spus ea. M-am simțit ușurată că nu eram nebună". Această experiență a subliniat importanța unui diagnostic corect și a unui tratament adecvat în abordarea problemelor de sănătate mentală și fizică.

Aproximativ una din 100 de persoane din Marea Britanie suferă de epilepsie, o afecțiune care poate avea consecințe semnificative asupra calității vieții pacienților. În cazul lui Madeleine, descoperirea corectă a afecțiunii sale a fost esențială pentru gestionarea sănătății ei și pentru stabilirea unui tratament eficient.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net