Merele, doctori fără de arginţi. Beneficiile acestor fructe speciale
Merele conţin o cantitate mare de pectină, o fibră solubilă care hrăneşte şi întreţine flora microbiană. Totodată, cercetătorii au descoperit că pectina din măr acţionează ca un antioxidant împotriva acţiunii colesterolului în circuitul sanguin, protejând organismul de substanţele poluante din mediul înconjurător.
Cercetătorii din Franţa, din Italia şi din Irlanda au descoperit că un consum de două mere pe zi scade cu 10 % nivelul colesterolui „rău". De asemenea, pectina din compoziţia acestui fruct ajută organismul să elimine unele metale grele, cum sunt plumbul şi mercurul, iar o serie de acizi (malici şi tartarici), conţinuţi de mere, sunt benefici pentru digestie, când consumăm alimente grase.
Mai mult, cercetătorii europeni susţin că aroma merelor are un efect calmant asupra organismului, contribuind la scăderea tensiunii arteriale.