Merele ţin dinţii sănătoşi
Încă o dată ni se demonstrează faptul că regimul alimentar joacă un rol extrem de important în viaţa noastră. În loc să arunci banii pe tot felul de produse cosmetice scumpe, mai bine investeşti în legume şi fructe. Iată şi de ce:
Morcovii şi dovleacul dau strălucire pielii
Substanţele responsabile cu strălucirea tenului sunt carotenoidele, care se găsesc mai ales în morcovi şi în dovleci. Acestea combat radicalii liberi şi te protejează împotriva degradării pielii şi a afecţiunilor acesteia.
Castraveţii atenuează ridurile
Prin conţinulul de silicaţi, coaja de castravete contribuie nu doar la răcorirea tenului, dar şi la atenuarea ridurilor superficiale. Mai mult, stimulează secreţia de colagen şi reprezintă o reală sursă de hidratare.
Boabele de fasole dau sănătate părului
Indiferent de dieta pe care o ţii, nu uita de proteine, mai ales dacă ai probleme cu părul. Iar fasolea boabe este unul dintre ingredientele importante datorită conţinutului de proteine vegetale. Acestea contribuie considerabil la îmbunătăţirea calităţii firelor de păr, care nu se vor mai rupe şi îşi vor recăpăta strălucirea.
Alunele de pădure întăresc unghiile
Dacă ai probleme cu ruperea unghiilor nu apela imediat la suplimentele alimentare, consumă mai bine alune de pădure. Ele conţin, pe lângă biotină (parte a grupului de vitamine B, care contribuie la întărirea unghiilor) şi acizi graşi omega 3. Aceştia din urmă ajută, printre altele, şi la reducerea ridurilor.
Căpşune pentru dinţi mai albi
Ca şi merele, căpşunele contribuie şi ele la albirea dinţilor, datorită conţinului de substanţe astringente şi vitamina C.
Există şi o vorbă care zice că un măr pe zi ţine stomatologul la distanţă. El acţionează ca o periuţă de dinţi. Prin muşcarea din măr şi prin procesul de masticaţie se îndepărtează resturile de alimente şi bacteriile de pe dinţi. Minunea este posibilă datorită acidului malic, substanţă care se găseşte atât în produsele de albire ale dinţilor cât şi în mere.