Metoda care te scapă de celulită până la vară!

Ultima actualizare:

Ţi-ai propus să scapi, până la vară, de celulită, şi deja ţi-ai cumpărat crema care promite minunea? Stai liniştită, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Cu o cremă nu rezolvi nimic pentru că celulita nu se dă dusă atât de uşor. Este nevoie de efort susţinut, de dietă, sport, masaj, toate combinate.

Celulita este o acumulare în exces a grăsimilor, toxinelor şi lichidelor la nivelul pielii. Afectează în special femeile, indiferent de vârstă. De ce femeile? Cauza este în primul rând una hormonală. Pentru a înţelege procesul de formare, trebuie să ştii că între stratul superficial al pielii şi muşchiul de dedesubt sunt nişte benzi fibroase inextensibile, verticale, care ne ţin pielea pe loc, o tracţionează. „Odată cu acumularea de grăsime, cu fluctuaţiile de greutate, toată această grăsime se modifică în volum şi deformează pielea, în timp ce benzile fibroase rămân fixe. Bărbaţii sunt norocoşi pentru că, la ei, acele benzi fibroase nu sunt perpendiculare pe piele, ci oblice, iar celulita nu apare”, explică medicul estetician Dana Miricioiu.

De ce apare

În afară de factorul hormonal, apariţia celulitei este influenţată de factorul ereditar, de dieta bogată în glucide, de lipsa de mişcare. Statul mult pe scaun şi în picioare şi sedentarismul sunt cauze importante. Renunţă la ţigări şi la cafeină, dar şi la alimente procesate, pline de chimicale, bogate în calorii, şi evită stresul. De asemenea, hainele prea strâmte, pantofii cu toc înalt, proasta circulaţie a sângelui, retenţia de apă şi slăbirea elasticităţii pielii odată cu înaintarea în vârstă sunt alţi factori vinovaţi de apariţia celulitei. Odată apărută, cu greu mai poţi scăpa de ea. Aşa că, cel mai sigur este să încerci să o previi. 

Cum se tratează

Procesul de eliminare al celulitei poate părea anevoios, frustrant, însă nu e imposibil. Antrenorul Flavius Ursachi ne spune ce e de făcut.

Întăreşte fibrele de colagen pentru ca grăsimea să nu mai ajungă la suprafaţa pielii. Cum poţi face asta? Consumă alimente cu efect antioxidant, bogate în vitamina C şi fă o cură cu suplimente naturale de colagen.

Stimulează circulaţia sanguină

“Sângele transportă, printre altele, şi celulele de grasime din organism. Când circulaţia nu este efectuată corect, grăsimea rămâne blocată în interiorul fibrelor de colagen. Poţi stimula circulaţia sanguină printr-un aport de magneziu, hidroterapie (alternează sub duş 30 de secunde de apă rece cu 30 de secunde de apă caldă) şi prin efort fizic constant”, spune Flavius Ursachi, îndemnându-te să faci măcar un antrenament de intensitate scăzută, scurt, în fiecare zi care să îţi mobilizeze încheieturile, genunchii, şoldurile şi umerii. 

Ai grijă la digestie

Dacă flora intestinală este dezechilibrata (disbioză), corpul secretă o anumită enzimă care blochează detoxifierea ficatului şi trimite excesul de estrogen din nou în sistem. Un bun supliment cu probiotice poate ajuta considerabil.

Mănâncă sănătos, “curat”, şi redu consumul de alimente procesate, bogate în chimicale

Un ficat asaltat de toxine şi xenoestrogeni îşi pierde din funcţia de detoxifiere, iar toxinele şi xenoestrogenii reintră în circulatie. Introdu în dieta ta proteine, produse cu acid folic şi antioxidanţi precum zinc, vitamina C, vitamina E, seleniu. 

Nu te baza pe produsele cosmetice şi pe tratamentele anticelulitice

Acestea îmbunătăţesc aspectul pielii, însă nu rezolvă problema din interior. Mulţi medici susţin că toate cremele anticelulitice care promit „minuni”, nu fac decât să amelioreze aspectul pielii exact pe perioada administrării lor. Spre exemplu, cremele anticelulitice cu ardei iute intensifică circulaţia şi produc o uşoară iritaţie a zonei, o tumefiere a ei şi, astfel, se dă senzaţia că celulita a fost ameliorată. “După ce procedurile îşi pierd efectul, celulita se va vedea în toată splendoarea.

Consumă legume şi verdeţuri

Broccoli, conopida, varza de bruxelles şi varza au efect anti-estrogenic. Renunţă la grăsimi şi la dulciuri, la margarină, la produse care conţin zahăr alb şi sare. Zahărul preferat de atât de multe femei rupe fibra de colagen şi afectează sănătatea pielii. Stabileşte-ţi o zi pe săptămână în care să consumi doar sucuri depurative, pentru detoxifierea organismului.

Fă sport

Este cea mai eficientă metodă de a combate celulita, de a remodela silueta şi a căpăta un tonus perfect. Însă nu orice fel de sport ajută cu adevărat. Potrivit antrenorului, e nevoie de combinări de exerciţii care să-ţi contureze muşchii şi să ardă grăsimea. Slăbirea duce şi ea la scăderea ţesutului adipos.

De ajutor ar putea fi drenajul limfatic şi masajul

Poţi să te masezi singură acasă, de jos în sus, nu foarte violent, folosind uleiuri esenţiale (diluate într-o bază de ulei vegetal) care au efect de stimulare a circulaţiei sanguine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net