Metode să scapi rapid de herpes
După o perioadă stresantă, urmată de alta de odihnă, este posibil să te supere leziunile tipice herpesului apărute în jurul nasului, a gurii sau chiar în interiorul acesteia. Află din cele ce urmează cum să faci ca herpesul să nu apară şi cum îl tratezi, ca să treacă mai repede!
Cauza apariţiei unui herpes bucal constă în contactarea unui virus numit Herpes Simplex tip 1 sau HSV-1 prin contact direct cu leziuni infectate sau cu fluide biologice precum saliva. De aceea, printre măsurile de prevenire ale herpesului se numără evitarea contactului cu obiectele de igienă personală folosite de cei care suferă de herpes.
Cum stresul şi imunitatea scăzută slăbesc organismul şi-l predispun la diverse boli, este indicat şi în acest caz să reduci pe cât mai mult posibil perioadele stresante şi să adopţi metode prin care să-ţi sporeşti capacitatea organismului de a lupta cu agenţii patogeni.
În mod obişnuit, herpesul dispare spontan în decurs de 10 zile. Cele mai multe tratamente ţintesc simptomele, nu cauza lor, adică virusul, şi acţionează rapid când sunt aplicate de la primele simptome.
Din farmacii, poţi procura fără reţetă creme antiinflamatoare, care calmează neplăcerile provocate de herpes. Medicamentele orale antivirale trebuie să fie recomandate de medic. Pot fi însă ineficiente după 3-4 zile de la manifestarea herpesului.
Află pe clicksanatate.ro ce alte metode te ajută să scapi de herpes!