Mierea, hrana longevivilor. Iată cum ne prelungeşte viaţa
Pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătăţii, de secole, mierea este aliniată în rândul alimentelor miraculoase. Studii recente dovedesc însă că există o strâsă legătură între consumul de miere şi longevitate.
La această concluzie au ajuns cercetătorii europeni urmărind durata de viaţă a apicultorilor, mari consumatori de miere, cu o durată de viaţă mai mare decât semenii lor. Analizând acest aspect, specialiştii explică de ce sunt longevivi marii consumatori de miere: acest elixir încetineşte procesele de îmbătrânire şi combate, în mare măsură, slăbirea organelor vitale.
Mai mult, conţinutul bogat în glucoză al mierii este o sursă de hrană pentru celula nervoasă, aduce energie organismului, alungă stresul şi oboseala intelectuală. Nu în ultimul rând, spun cercetătorii, mierea este singurul aliment care conţine toate vitaminele şi mineralele existente în natură.