Motive pentru care râgâi excesiv. Ce spun medicii despre acest obicei

Este normal să râgâi ocazional, dar ce te faci atunci când se întâmplă des? Eructaţia poate fi deranjantă şi chiar jenantă uneori, însă devine o problemă serioasă dacă este însoţită de alte simptome gastrointestinale. 

image

Eructaţia este modalitatea corpului nostru de a elimina aerul suplimentar din stomac. De fiecare dată când înghiţi, fie că este mâncare sau suc sau saliva, înghiţi şi puţin aer şi acesta se poate acumula în stomac. Există anumite alimente bogate în fibre, zahăr sau amidon, despre care se ştie că produc gaze în exces, aşa cum sunt bananele, fasolea, lintea, stafidele, ceapa, conopida sau pâinea din cereale integrale. Acestea sunt motive perfect normale pentru a râgâi. Cu toate acestea, dacă râgâi mai des decât în mod normal, sau poate chiar în exces, poate fi vorba de o afecţiune medicală. Uite care sunt principalele cauze care te fac să râgâi excesiv!  

Intoleranţă alimentară. Atunci când stomacul tău nu este capabil să digere cu uşurinţă un fel de alimente, poate provoca râgâieli frecvente. Acest lucru se poate întâmpla persoanelor care au intoleranţă la anumit fel de mâncare, care poate provoca gaze şi balonare, crescând astfel eructaţia.

Masă copioasă. O masă grea te va face să eructaezi mai mult. Când sfincterul esofagian, un muşchi care ţine în jos mâncarea şi sucurile digestive, devine relaxat, lasă mai mult aer să iasă. Factorii care contribuie la acest lucru includ mesele bogate în grăsimi, mentă, ciocolată, cafea sau alcool. 

Ulcere gastrice. Acele leziuni deschise care apar pe mucoasa stomacului pot produce exces de acid în stomac, declanşând astfel râgâiala.  

Constipaţie. Constipaţia este o altă problemă digestivă care poate provoca eructaţia frecventă. Unele cauze ale constipaţiei pot fi modificările în dietă, deshidratare, aport insuficient de fibre, lipsa somnului, medicamente, un stil de viaţă sedentar sau chiar călătoriile. 

Sarcina. Eructaţia excesivă este comună în rândul femeilor însărcinate. Din cauza progesteronului crescut şi a presiunii abdominale, gravidele tind să râgâie mai mult decât de obicei, conform csid.ro. 

Metode de a scăpa de râgâială 

În mod normal, râgâitul nu are nevoie de nici un tratament. Cu toate acestea, dacă râgâitul devine excesiv, trebuie să contactaţi un medic pentru a descoperi afecţiunile care pot cauza problema, iar tratamentul va depinde de cauză. Ce puteţi să faceţi acasă? Dacă nu puteţi expulza aerul, culcaţi-vă pe o parte. De asemenea, adoptarea unei poziţii genunchi-piept poate fi de ajutor. Ţineţi poziţia până când gazul trece. Totodată, ar trebui să evitaţi să mâncaţi şi să beţi repede, consumul de băuturi carbogazoase, guma de mestecat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net