Motivul pentru care ți se umflă degetele?

Degetele se umflă din multe motive şi multe dintre ele sunt inofensive. Dar, uneori, umflăturile indică stări de sănătate mai grave, adică boli ce necesită tratament. Uite care sunt cele mai frecvente cauze ale umflării degetelor de la mâini?

image

Retenţia de fluide. Umflarea degetelor de la mâini se întâmplă atunci când fluidele corporale se colectează în ţesuturi sau în articulaţii. O masă prea sărată ar putea fi vinovată de această problemă, ceea ce nu reprezintă de obicei un motiv de îngrijorare. Alteori, însă, degetele şi mâinile umflate pot semnala o problemă de sănătate care are nevoie de tratament.

Efortul fizic şi căldura. Inima, plămânii şi muşchii au nevoie de oxigen pentru a putea să faci efort fizic, deci mai mult sânge se deplasează spre acele locuri, astfel încât în zona mâinilor va rămâne mai puţin. Vasele de sânge mici reacţionează la această schimbare şi se extind, ceea ce duce la umflarea degetelor. Ceva similar se întâmplă şi în timpul sezonului cald. 

Artrita. Poliartrita reumatoidă afectează mucoasa articulaţiilor şi provoacă umflături, durere şi rigiditate. Simptomele apar adesea mai întâi la nivelul articulaţiilor mâinilor, boala afectând de obicei ambele membre superioare. Artrita psoriazică poate ataca persoanele care suferă deja de psoriazis. De multe ori, această boală provoacă umflarea degetelor de la mâini, dar şi de la picioare. 

Guta. Guta poate afecta orice persoană, din cauza stilului de viaţă bazat pe un consum mare de carne şi de alcool. Provoacă dureri şi umflături extreme, de obicei la degetul mare, însă umflăturile pot ataca orice articulaţie, inclusiv ale degetelor. Boala apare atunci când prea mult acid uric din sânge formează cristale în articulaţie. 

Sindromul de tunel carpian. Un nerv ciupit într-un loc din încheietura mâinii duce la degete greu de folosit şi umflate. De asemenea, sindromul de tunel carpian poate da şi durere, furnicături sau amorţeală. Efectuarea aceloraşi mişcări cu mâna în fiecare zi, de mai multe ori pe zi, poate provoca sindromul tunelului carpian, boală tratabilă. 

Degetul în resort. Boala este caracterizat ă prin inflamarea tendoanelor din interiorul mâinii, iar utilizarea forţată a unui deget poate creşte riscul unei persoane de a o dezvolta. Simptomele sunt înţepenirea degetului într-o poziţie de îndoit, durere, sensibilitate la presiune şi mişcarea limitată a degetului respectiv. 

O boală renală. Rinichii filtrează deşeurile şi lichidele suplimentare din corp şi unul dintre primele semne că ar putea exista probleme la nivel renal este umflarea degetelor, a picioarelor şi a ochilor. 

Unele medicamente. Vinovate sunt unele pastile fără prescripţie medicală, ca aspirina, ibuprofenul sau naproxenul. Alteori, umflarea apare din cauza steroizilor, a anumitor medicamente pentru diabet, hipertensiune arterială, convulsii precum gabapentina şi pregabalina  sau a unor terapii hormonale cu estrogen sau testosteron, conform doc.ro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
couple 7353748 1920 jpg
madalina manole facebook jpg
sex jpg
323134720 3051397911822651 82400353157142897 n jpg
Vica la Survivor (1) jpg
vica blochina si bianca patrichi jpg
image
image
image
image
image
image
Frații Tate sosesc la sediul DIICOT din București pentru a asista la percheziția informatică asupra dispozitivelor ridicate de procurori. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
madalina manole facebook jpg
couple 7353748 1920 jpg
calendar ortodox 2021 1 februarie sfantul mucenic trifon png
biblioteca3 jpg
caine furios jpeg