Nu împrăştia bacteriile când faci curăţenie!

Ultima actualizare:

    Specialiştii americani au descoperit că în bucătărie  sunt de 100.000 de ori mai multe bacterii decât în baie
Specialiştii americani au descoperit că în bucătărie sunt de 100.000 de ori mai multe bacterii decât în baie

În perioada asta a anului cineva strănută, altul tuşeşte, germenii se răspândesc uşor şi odată ajunşi la căldură se înmulţesc. Câţi dintre noi ne spălăm pe mâini înainte să punem mâna pe tacâmuri, pe pâine sau pe faţa de masă? În bucătărie sunt de 100.000 de ori mai multe bacterii decât în baie.

Cercetătorii de la Universi­tatea din Georgia, SUA, au descoperit recent că în loc să reducă numărul bacteriilor din casă, majoritatea dintre noi ­contaminează până şi cele mai curate zone. De exemplu, ustensilele din bucătărie. Bacterii­le de pe fructe şi legume se transferă uşor pe alte mâncăruri cu ajutorul cuţitelor, frigiderului şi oalelor de gătit. Printre cele mai peri­cu­loase microorganisme amintim E.coli şi salmonela. Cercetătorii recomandă nu doar să spălăm cuţitele, ci chiar să folosim diferenţiat tacâmurile: unele special pentru fructe, altele doar pentru carne, pâine şi alte alimente. Iată ce trebuie făcut pentru a elimina acest focar de infecţie.

Dormitor

Saltelele sunt depozite de paraziţi, piele uscată, bacterii, colonii de fungi, polen, praf şi secreţii corporale. Trebuie aspirate regulat şi aşternuturile schimbate la 1-2 săptămâni. Salteaua şi pernele trebuie spălate de două ori pe an. O spălare la maşină a hainelor cu o temperatură de sub 60 de grade Celsius nu îndepărtează bac­teriile. Fo­losiţi cel puţin o dată pe lună programul lung de spălare şi o doză dublă de detergent.

Bucătărie

În chiuvetă sunt de obicei de 100.000 de ori mai multe bacterii decât în  baie. Nu depozitaţi legumele şi fructele în chiuvetă înainte de spălare. Dezinfectaţi cu soluţie de vase înainte de culcare. O dată pe săptămână, fierbeţi tacâmurile şi oalele cele mai folosite. Fundul de tăiat carnea are de 200 de ori mai multe bacterii decât colacul de la WC, aşa că trebuie spălat bine ori de câte ori îl folosiţi.

Sufragerie

Genţile, telefoanele şi cheile de la maşină sunt cei mai buni transportatori de germeni. De cele mai multe ori “aterizează” pe masă sau ajung în contact cu şerveţele sau prosoape până atunci curate. Curăţaţi săptămânal mobila folosind soluţii dezinfectante, la fel ar trebui să faceţi şi cu cheile de la maşină, iar telefonul mobil trebuie curăţat zilnic. Spălaţi podeaua cu soluţii dezinfectante o dată la trei zile.

Baie

În scurgerea de la cadă au fost descoperite 119.468 de bacterii/cm2. Acesta e cel mai murdar loc din casă. Până şi colacul de la WC e mai curat decât el. În faianţă se depozitează cu uşurinţă colonii de bacterii microscopice, care în timp se fac vinovate de apariţia alergiilor, scăderea imunităţii şi probleme respiratorii. Aerisiţi frecvent, dezinfectaţi săptămânal şi desfundaţi scurgerea o dată la 2 săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net