Nu ține niciodată în frigider aceste alimente!

Ultima actualizare:

    Umezeala cât şi temperatura scăzută din frigider pot facilita procesul de putrefacţie al unor alimente.www.clicksanatate.ro
Umezeala cât şi temperatura scăzută din frigider pot facilita procesul de putrefacţie al unor alimente.www.clicksanatate.ro

Nimic nu se compară într-o zi caniculară cu o supă cremă rece sau cu un fruct zemos, de sezon. Însă știi ce se întâmplă cu anumite alimente atunci când le depozitezi în frigider?

Sigur nu doar o dată după ce ai desfăcut un aliment și nu l-ai consumat pe tot te-ai grăbit să îl acoperi și să îl depozitezi la frigider pentru a se păstra pentru mai târziu. Ei bine, acest obicei nu este în toate cazurile unul sănătos.

Ideal pentru starea ta de bine ar fi să folosești frigiderul doar ca măsură temporară pentru a avea grijă ca alimentele pe care urmează să le consumi să nu se altereze. Dacă obișnuiești să cumperi banane verzi pe care să le ții mult timp în frigider crezând că în felul acesta nu se vor coace așa rapid ca atunci când le ții afară într-un coș alături de alte fructe, să știi că acestea la temperaturi scăzute putrezesc.

Usturoiul mucegăiește

Dacă vrei să păstrezi usturoiul la frigider vei observa că temperatura scăzută va contribui la înmugurirea acestuia iar textura se va transforma într-una cauciucată nemaiputând fi folosit în scop culinar.

Din aceaiași categorie ca și bananele face parte și ceapa. Ambele produse păstrate la frigider vor putrezi și se vor altera înainte să apuci să le folosești.

Într-adevăr că temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare, dar ține cont și de faptul că atât umezeala cât și frigul vor facilita procesul de putrefacție.

Alimente care își pierd gustul

De fiecare dată când mergi la cumpărături în această perioadă nu ai cum să nu te întorci acasă cu un pepene, fie el galben sau verde, iar o felie de pepene de la frigider pare să fie tot ce ai nevoie când afară e caniculă. Ei bine, dacă obișnuiești să depozitezi pepenele la frigider mai ales după ce l-ai tăiat, trebuie să știi că acesta își pierde din calitățile sale antioxidante. Dacă vrei să te bucuri de toate proprietățile sale cel mai bine este să îl păstrezi la temperatura camerei, în felul acesta te vei bucura de un gust mult mai bun mai dulce și mai sănătos.

Roșiile de asemenea fac parte din categoria alimentelor care își pierd gustul, vor deveni mai moi și mai făinoase. Deci nici pentru ele frigiderul nu reprezintă cea mai bună alegere.

Află pe clicksanatate.ro ce se întâmplă dacă ții la frigider pâinea, cartofii sau cafeaua!

Simptomele celor mai frecvente boli de oase

Ce se petrece în corpul tău dacă renunți la cafea

image
image
image
image
image
image
image png
mihaela bilic facebook jpg
cancer jpg
Moș Crăciun a venit la refugiații ucraineni din România. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cos cumparaturi shutter jpeg
shutterstock 1046965294 jpg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 29 noiembrie sfantul mucenic paramon png