O boală teribilă afectează tot mai mulți tineri. Un nou studiu îngrijorează medicii din Uniunea Europeană

Un studiu realizat în Uniunea Europeană și Regatul Unit arată o realitate îngrijorătare: decesele provocate de cancerul colorectal în rândul persoanelor tinere ar putea crește cu aproximativ o treime, în 2024.

Tot mai mulți tineri sunt afectați de această boală / foto: Shutterstock
Tot mai mulți tineri sunt afectați de această boală / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că experții de la Universitatea din Milano (Italia) estimează că decesele provocate de către această boală vor crește semnificativ în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 și 49 de ani. Creșterea prognozată de-a lungul Uniunii Europene, cât și a Regatului Unit, ar fi una semnificativă, față de anul 2018.

Rezultatele acestui studiu sunt îngrijorător de asemănătoare cu cele publicate pe data de 17 ianuarie 2024, într-un raport statistic al Societății Americane de Cancer. Acest raport a constatat faptul că această boală reprezintă cauza principală de deces prin cancer pentru bărbații sub 50 de ani, în Statele Unite. În privința femeilor aflate în aceeași grupă de vârstă, cancerul colorectal este a doua cauză de deces prin cancer, iar cifrele par a fi într-o continuă creștere, din anii '90.

„Procentele sunt un pic diferite, dar cred că tendința este similară și cred că comentariile despre obezitate, dietă și consumul de alcool sunt cu siguranță valabile”, spune reprezentanta a Societății  Americane de Cancer, Christina Annunziata, conform sursei citate.

Tot mai mulți tineri sunt în pericol din cauza cancerului colorectal

O particularitate îngrijorătoare a acestui tip de cancer, potrivit lui Carlo La Vecchia, autorul principal al acestui studiu, este faptul că boala este mult mai agresivă la persoanele tinere. Se pare că factori cheie în apariția cancerului colorectal ar fi obezitatea, cât și consumul de alcool. În țări precum Franța și Italia, unde consumul de alcool a scăzut, creșterea ratei de mortalitate nu este atât de pronunțată.

„Oamenii ar trebui să se străduiască să mențină o greutate sănătoasă, o dietă bogată în fructe și legume și săracă în carne roșie, să facă exerciții fizice regulate și să limiteze consumul de tutun și alcool”, a spus, conform sursei, Christina Annunziata.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net