Legea care afectează milioane de români. Ce program redus ar putea avea supermarketurile în weekend

Un nou proiect legislativ controversat a fost depus în Parlament! Magazinele din țara noastră ar putea fi forțate să își închidă porțile în weekend și să se mute în afara orașelor! Parlamentarii ar dori să urmeze modelul statelor Occidentale, unde acest lucru deja se întâmplă!

Proiectul de lege a fost depus în Parlament
Proiectul de lege a fost depus în Parlament

Doi parlamentari PNL au depus un proiect ce ar putea da peste cap întreg comerțul din țara noastră! Potrivit proiectului de lege depus, se dorește ca supermarketurile din țara noastră să fie închise duminica, iar sâmbătă să nu poată funcționa decât pe parcursul a câteva ore! Mai mult decât atât, restricționarea accesului românilor la magazine nu este singurul punct controversat din proiectul de lege! Se mai menționează și relocarea supermarketurilor la o distanță de minim 5 kilometri față de centrele urbane.

Desigur, cei mai mulți se împotrivesc acestui proiect, motivând faptul că aplicarea lui ar putea avea ca efect concedieri masive, cât și diminuarea veniturilor bugetare. De asemenea, majoritatea românilor profită de zilele de weekend pentru a putea merge la cumpărături, având în vedere faptul că lucrează în zilele săptămânii.

Supermarketurile s-ar putea închide

Proiectul de lege mai menționează faptul că pe timpului weekend-ului ar putea rămâne deschise doar piețele, ori magazinele mici. În privința celor mai mari, ar urma să fie impus un program de funcționare de luni până vineri, între orele 08:00 – 22:00. Duminica, acestea ar fi închise complet, în timp ce sâmbăta, programul de lucru ar fi între orele 08:00 – 14:00.

De asemenea, proiectul mai prevede și relocarea magazinelor la minim 5 kilometri în afara perimetrului urban! După cum ne putem imagina, de-a lungul anilor, Parlamentul României a respins mai multe propuneri legislative similare. Unele voci din industrie precizează că introducerea acestei legi în România ar putea avantaja magazinele mici, cât și producătorii locali.

Legi asemănătoare cu aceasta sunt deja aplicate în mai multe țări din vestul Europei, cum ar fi Franța și Elveția. În Italia, programul magazinelor poate fi decis la nimevlul fiecărei regiuni a țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net