Animalul care se culcă de 10.000 de ori pe zi. E printre cele mai îndrăgite și i-a uimit pe specialiști

Probabil că fiecare dintre noi am mai ațipit vreme de câteva minute, de-a lungul unei zile. Câteodată, poate că acest lucru chiar ni s-a întâmplat de mai multe ori, dacă nu am reușit să ne odihnim în noaptea precedentă. Însă, un animal anume ațipește pentru un timp atât de scurt, încât ajunge să adoarmă de 10.000 de ori pe zi!

Animalul care se culcă de 10.000 de ori pe zi
Animalul care se culcă de 10.000 de ori pe zi

Poate că mulți dintre noi obișnuim să mai tragem un pui de somn pe timpul zilei, însă un animal anume reușește să ducă lucrurile la un alt nivel! Se pare că aceasta adoarme vreme de numai câteva secunde, iar pe parcursul unei zile, el ajunge să adoarmă chiar și de 10.000 de ori! Din fericire, specia nu este una amenințată cu dispariția, iar specialiștii au putut examina pe îndelete comportamentul acesteia!

Mai precis, este vorba despre pinguinii Chinstrap, animale ce fac parte din grupul Pygoscelis. Se pare că aceștia pot supraviețui chiar și săptămâni întregi fără a avea o perioadă de odihnă neîntreruptă! Ele „dorm” pentru o perioadă extrem de scurtă, de numai două, până la 30 de secunde!

Animalul care adoarme de 10.000 de ori pe zi

Pinguinii Chinstrap trăiesc în Antarctica
Pinguinii Chinstrap trăiesc în Antarctica

Aceste păsări superbe trăiesc pe Insula King George, din Antarctica, iar acest comportament bizar li s-a dezvoltat pentru a putea rămâne în siguranță. Faptul că „dorm” pentru perioade de numai câteva secunde le permite să își supravegheze în permanență cuiburile și să țină la distanță diverșii prădători care le pot ataca puii, sau ouăle.  

Cercetătorii au putut determina faptul că, la finalul unei zile, din aceste scurte perioade în care închid ochii, pinguinii Chinstrap ar dormi, în total, vreme de aproximativ 11 ore. Se pare că acest fenomen, numit microsomn, este destul de neobișnuit printre animale.

Iar dacă un om ar încerca, cumva, să aplice acest obicei, consecințele ar fi unele grave. Mai ales în cazul șoferilor care se urcă la volan obosiți, microsomnul, indiferent cât de scurt, poate avea consecințe letale. Se pare că riscul de a suferi un accident rutier este de 5 ori mai mare, pentru șoferii obosiți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net