O rețetă gustoasă pe zi: Tort de bezea cu cremă de ciocolată
Rețeta gustoasă de azi este: Tort de bezea cu cremă de ciocolată
100 g zahăr tos, 100 g zahăr pudră, 4 albuşuri, zeama de la ½ lămâie, 100 g nuci mărunţite; Pentru cremă: 400 ml smântână lichidă, 400 g ciocolată neagră, 60 g unt; Pentru décor: 200 g zmeură proaspătă.
Preparare: Tort de bezea cu cremă de ciocolată
Pentru blaturile de bezea, baţi albuşurile spumă. Adaugi treptat cele 2 tipuri de zahăr şi mixezi până obţii o compoziţie lucioasă şi tare. Pui zeama de lămâie, nucile mărunţite şi amesteci. Trasezi cu creionul 3 cercuri pe o hârtie de copt: unul de 20 cm, altul de 15 cm şi ultimul de 8 cm. Aşezi pe fiecare cerc bezea şi le coci 2 ore, la 100 °C. Le laşi la răcit cu uşa cuptorului întredeschisă. Pentru cremă, aşezi smântâna pe foc. Când dă primele semne că începe să fiarbă, opreşti focul şi adaugi ciocolata pe care ai rupt-o bucăţi. O laşi să se topească, apoi omogenizezi în ea untul şi dai crema la frigider o oră. După ce blaturile de bezea s-au răcit, le umpli cu crema de ciocolată. Decorezi tortul cu zmeură proaspătă.