Oamenii paralizați pot merge din nou cu ajutorul acestui implant

Ultima actualizare:

    Implantul trebuie înlocuit o dată la 10 aniFoto: Telegraph.co.uk
Implantul trebuie înlocuit o dată la 10 aniFoto: Telegraph.co.uk

Poate părea ficțiune, dar oamenii de știință au inventat un implant care, atașat de coloana vertebrală, îi poate ajuta pe oamenii paralizați să poată merge din nou.

Pacienți paralizați pot spera din nou la o viață normală, după ce studiile pe șobolani cu grave probleme ale coloanei vertebrale au demonstrat că aceștia au reușit să meargă din nou.

Acestora le-a fost implantată o folie prostetică foarte subțire, cu ajutorul unor electrozi, care transmite impulsuri electrice și diverse substanțe de-a lungul coloanei vertebrale, informează The Telegraph.

Invenția este destul de moale încât să se plieze pe țesutul care înconjoară șira spinării, astfel încât să nu creeze vreun discomfort pacientului.

Șobolanii testatți în laborator cu acest produs au reușit să meargă pe cont propriu după doar câteva sâptămâni de antrenamente.

Cercetătorii de la Școala Politehnică Federală, din Lausanne, Franța, vor începe în curând testele clinice pe oameni. Aceștia cred că implantul, numit e-Dura, poate fi folosit cu success timp de zece ani, apoi este nevoie să fie înlocuit cu altul.

image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
metrou bucuresti jpeg
cernobil colaj pexels jpg
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net