Oamenii paralizați pot merge din nou cu ajutorul acestui implant

simeon stalpnicul png
Implantul trebuie înlocuit o dată la 10 aniFoto: Telegraph.co.uk

Poate părea ficțiune, dar oamenii de știință au inventat un implant care, atașat de coloana vertebrală, îi poate ajuta pe oamenii paralizați să poată merge din nou.

Pacienți paralizați pot spera din nou la o viață normală, după ce studiile pe șobolani cu grave probleme ale coloanei vertebrale au demonstrat că aceștia au reușit să meargă din nou.

Acestora le-a fost implantată o folie prostetică foarte subțire, cu ajutorul unor electrozi, care transmite impulsuri electrice și diverse substanțe de-a lungul coloanei vertebrale, informează The Telegraph.

Invenția este destul de moale încât să se plieze pe țesutul care înconjoară șira spinării, astfel încât să nu creeze vreun discomfort pacientului.

Șobolanii testatți în laborator cu acest produs au reușit să meargă pe cont propriu după doar câteva sâptămâni de antrenamente.

Cercetătorii de la Școala Politehnică Federală, din Lausanne, Franța, vor începe în curând testele clinice pe oameni. Aceștia cred că implantul, numit e-Dura, poate fi folosit cu success timp de zece ani, apoi este nevoie să fie înlocuit cu altul.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
woman 4214744 1920 jpg
prodan (2) jpg
visarion alexa
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Marius Stefan Achim (stanga) si Iulian Oancea FOTO arhiva Adevarul jpg
vagner jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati