Obiceiul care îți distruge inima, ficatul și rinichii
Un obicei aparent extrem de banal îți poate pune sănătatea în pericol, mai ales dacă vine la pachet cu o cantitate mare de sare consumată.
Unul dintre cele mai comune obiceiuri atunci când stai seara la televizor sau ieși la bere cu prietenii, consumul de semințe de floarea soarelui sau de dovleac prăjite și sărate reprezintă un pericol pentru sănătatea ta.
Considerat ca fiind „un sport național”, ronțăitul semințelor de floarea soarelui prăjite și trecute prin sare nu este deloc sănătos, mai ales dacă sunt consumate frecvent și în cantități mari.
Cercetătorii din domeniul alimentar au ajuns la concluzia că românii consumă anual în jur de 13.000 de tone de semințe prăjite și sărate. Alături de semințele de floarea soarelui aflându-se și semințele de dovleac.
Semințele, o sursă de sănătate
Atunci când sunt cosumate în starea lor crudă semințele îți oferă o serie de nutrimenți printre care vitaminele E, B1, B6, acidul folic, magneziu, seleniu și fitosteroli care ajută la menținerea unui nivel de colesterol bun în sânge.
Potrivit epochtimes-romania.com, semințele prăjite se transformă din aliatul sănătății tale într-o bombă calorică.
Și asta datorită faptului că odată cu semințele prăjite ingerezi o cantitate foarte mare de sare, astfel rinichii tăi vor fi afecțati de acest obicei aparent banal al tau. Necesarul zilnic de sare pentru un organism sănătos este doar de 5-6 grame, iar consumarea semințelor prăjite și sărate aduce un aport de până la 10 ori mai mare.
Află pe Clicksanatate.ro ce alte afecțiuni riști să declanșezi dacă faci exces de semințe prăjite!