Opinia specialiștilor despre carnea preferată, peștele

Ultima actualizare:

    Peștele  proaspăt este sortimentul de carne sănătoasă Sursa foto: Click.ro
Peștele proaspăt este sortimentul de carne sănătoasă Sursa foto: Click.ro

Referindu-se la consumul sortimentelor de carne, specialiștii din lumea întreagă recomandă, îndeosebi, dieta cu peşte - o alternativă sănătoasă la consumul de carne de porc sau de vânat. În opinia nutriţioniştilor, peştele este un aliment de bază atât pentru persoanele care urmează o dietă de slăbit, cât şi pentru cele care vor să evite problemele de sănătate.

În carnea de pește se regăsesc numeroase substanţe active, esențiale pentru buna funcționare a metabolismului: vitamine  (A, B, D),  minerale (iod, flor, potasiu, fosfor, seleniu, cupru şi zinc) și  acizi grași din familia Omega 3 și Omega 6 ( la peștii de apă rece, cum ar fi tonul și macroul).    

În același timp, uleiul de pește  este o sursă de sănătate. Un studiu american, realizat pe subiecţi care au suferit un infarct, a adus dovezi  concludente că uleiul de peşte, administrat cu regularitate, a redus în mod semnificativ riscul unor probleme cardiovasculare.

Peștii cu carnea albă conțin vitamine din Complexul B

Dacă preferați peştii cu carne albă (cod, biban, păstrăv, somn), săraci în grăsimi, uşor de preparat în zilele foarte aglomerate, trebuie să ştiţi că aceştia sunt o sursă de vitamine din complexul B, iar unele specii oferă un aport generos de vitamine : A, D şi E.

Opinii despre sortimentele de pește

Există specialiști care susțin că doar carnea de pește slab este cel mai sănătos pește. ”Această opinie este valabilă pentru persoanele care se confruntă cu probleme digestive, cum ar fi dischineziile biliare. În schimb, pentru persoanele cu cardiopatii ischemice sau cu hipercolesterolemii este indicat peștele gras, îndeosebi speciile marine de adâncime precum: codul, somonul, chefalul sau baracuda, deoarece   acești pești conțin Omega 6 și Omega 9, care scad colesterolul și reglează metabolismul lipidic. 

Toţi peştii graşi conţin Omega 3, iar nutriţioniştii spun că somonul din Oceanul Atlantic constitue cea mai de seamă sursă de acizi graşi Omega 3, acizi apreciaţi care protejează organismul de boli grave, precum artrita, infarctul miocardic, boala Alzheimer, diabetul, degenerescenţa maculară şi obezitatea. Desigur, consider că peștele este contraindicat în alergii. Mai mult, recomand consumul peștelui proaspăt sau congelat, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul ”Cum alegem carnea preferată!”

Referitor la peștele din conservă,  nutriționiștii europeni consideră că acest pește conține E-uri și crește nivelul  radicalilor liberi. De aceea, când consumăm pește din conservă, specialiștii ne recomandă să eliminăm sosul în care a fost conservat peștele respectiv, și să-l spălăm în cel puțin două-trei ape călduțe.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net