Opinii semnificative referitoare la beneficiul mersului pe jos

8 februarie 2019
image
Alege mișcarea pentru sănătate!Sursa foto: Adevărul.ro

Cercet─âtorii americani men╚Ťioneaz─â c─â mi╚Öcarea este unul dintre factorii importan╚Ťi pentru men╚Ťinerea s─ân─ât─â╚Ťii. Dar ├«n cazul ├«n care substane╚Ťele toxice care contamineaz─â aerul ├«n marile ora╚Öe ale lumii?

Mai este valabil acest principiu? Un studiu realizat la Universitatea din Cambrige  precizeaz─â c─â expunerea la substan╚Ťele toxice care contamineaz─â aerul ├«n ora╚Öe nu anuleaz─â beneficiile mersului pe jos sau pe biciclet─â. Studiul prezint─â ╚Öi motiva╚Ťii ├«n acest caz: ├«n medie, un or─â╚Öean ar trebui s─â  mearg─â 16 ore pe jos sau ╚Öapte ore pe biciclet─â pe zi pentru ca poluarea s─â anuleze efectele benefice ale exerci╚Ťiilor fizice frecvente. ÔÇŁChiar ╚Öi ├«n Delhi, unul dintre cele mai poluate ora╚Öe din lume, oamenii ar trebuie s─â fac─â mi╚Öcare-cinci ore cu bicicleta pe s─âpt─âm├ón─â pentru ca riscurile asociate cu poluarea s─â dep─â╚Öeasc─â beneficiile pentru s─ân─âtateÔÇŁ sus╚Ťine studiul respectiv.   

inna6 jpeg
cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (4) jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
cub vedete gravide png
FotoJet (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub miron cosma png
Mircea Geoan─â: ÔÇ×75% din tot ceea ce ├«nseamn─â total de for┼úe militare ruse┼čti sunt blocate ├«n Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militarÔÇŁ jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg
kate middleton si printul william foto profimedia 11 jpeg