Fructele de pădure te fac mai fericit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Atunci când traversezi o perioadă mai dificilă a vieţii tale, eşti stresat, abătut, sau pur şi simplu ai avut o zi proastă, poţi găsi alinarea în farfurie. Sunt câteva alimente care stimulează producţia de endorfine şi serotonină, hormoni ai fericirii, şi te ajută să ieşi din depresie. Încearcă-le şi tu şi vei vedea viaţa altfel!

Ciocolata

Salvarea ta când eşti în depresie. Ce altceva mai bun ţi-ai putea dori? În afară de gustul său delicios, ciocolata neagră îmbunătăţeşte funcţiile cognitive, poate preveni Alzheimer-ul şi demenţa şi îţi dă instant bună dispoziţie. Cu cât conţine un procent mai mare de cacao, cu atât mai bine. Potrivit studiilor, ciocolata neagră încetineşte producţia hormonilor de stres, şi creşte nivelul de endorfină şi serotonină. Starea de bine pe care o ai, după ce mănânci ciocolată, te va ţine câteva ore bune.

simeon stalpnicul png

Ceaiul verde

Bogat în antioxidanţi, aminoacizi şi teanină, ceaiul verde reduce stresul şi anxietatea, în timp ce îţi îmbunătăţeşte starea de spirit. Teanina din compoziţia sa măreşte puterea de concentrare şi îmbunătăţeşte memoria. Pentru o viaţă sănătoasă, medicii recomadă o ceaşcă pe zi, în prima parte a zilei.

Fructele de pădure

Stimulează producţia de serotonină, supranumită şi „hormonul fericirii", fiind eficiente împotriva depresiei. În plus, sunt pline de antioxidanţi, care ajută la buna funcţionare a creierului.

Bananele

Conţin o mulţime de vitamine şi minerale care stimulează producţia de serotonină. După ce mănânci o banană, nu numai că te vei simţi mai bine fizic, dar aşa vei putea trata depresia.

Sardinele

Studiile au arătat că persoanele care au un deficit de Omega 3 şi Omega 6 sunt mult mai predispuse depresiei şi anxietăţii. Iar sardinele sunt bogate în acizi graşi Omega 3. Ele menţin celulele şi neurotransmiţătorii din creier în formă pentru o lungă perioadă de timp.

Avocado

Este cunoscut pentru puterea sa de a creşte nivelul de dopamină (neurotransmiţător de la nivelul sistemului nervos) şi endorfine (responsabile cu starea de bine). Grăsimile bune pe care le conţine îl fac ideal alimentul ideal care îţi creşte starea de bine când te simţi abătut.

simeon stalpnicul png

Carnea de pui şi de curcan

Conţin triptofan, un aminoacid care creşte nivelul serotoninei, şi tirozină, un alt aminoacid care ajută organismul să facă mult mai bine faţă stresului.

Legumele cu frunze verzi

Combat oboseala şi tratează anxietatea şi depresia, graţie acidului folic care asigură buna funcţionare a nervilor şi muşchilor. În plus, conţin magneziu, iar studiile au arătat că un nivel scăzut de magneziu în organism duce şi la scăderea nivelului de serotonină, fapt care duce la depresie.

Ouăle

Şi vitamina D pe care o conţin ouăle stimulează producţia de serotonină din creier. Doctorii chiar recomandă consumul de ouă în sezonul rece pentru a preveni astenia indusă de vremea mohorâtă.

simeon stalpnicul png

Nucile

Conţin grăsimi esenţiale care ajută celulele să se menţină sănătoase. 10 nuci pe zi scad considerabil nivelul colesterolului rău, ceea ce duce automat la o mai bună circulaţie a sângelui. Te vei simţi mai bine atât fizic, cât şi psihic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net