Studiu: Fisticul, duşmanul colesterolului rău

Ultima actualizare:

Preocupaţi de efectele negative ale colesterolului rău asupra sănătăţii, cercetătorii Universităţii Pennsylvania , citaţi de Daily Mail, au realizat un studiu pe un lot de voluntari. Subiecţilor studiului li s-a dat să mănânce zilnic câte 50 g de fististic (cât încape în căuşul unei palme). După ce au savurat timp de patru săptămâni deliciosele fructe, participanţii la studiu şi-au redus nivelul colesterolului total cu 6,7 % şi pe cel „rău" cu 11, 6% .

Această constatare, spun autorii studiului, reprezintă un mare beneficiu pentru sănătate, pentru că fisticul a diminuat riscul de boli cardiovasculare cu 14%. În opinia specialiştilor, care au publicat rezultatele studiului în The American Journal of Clinical Nutrition, fisticul este una dintre cele mai valoroase surse de steroli, substanţe renumite pentru puterea lor de a reduce absorbţia colesterolului.

Deoarece 30 g de fistic conţin 160 de calorii, specialiştii recomandă ca fisticul să fie adăugat în salatele de crudităţi, cu condiţia ca sosul cu care se asezonează aceste salate să fie cât mai dietetic.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bacsis, foto Shutterstock jpg
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
base si maria jpg
seismograf cutremur istock jpg
jerash jpg
dublin irlanda pixabay jpg
Adrian Sârbu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net