Studiu: Fisticul, duşmanul colesterolului rău

Ultima actualizare:

Preocupaţi de efectele negative ale colesterolului rău asupra sănătăţii, cercetătorii Universităţii Pennsylvania , citaţi de Daily Mail, au realizat un studiu pe un lot de voluntari. Subiecţilor studiului li s-a dat să mănânce zilnic câte 50 g de fististic (cât încape în căuşul unei palme). După ce au savurat timp de patru săptămâni deliciosele fructe, participanţii la studiu şi-au redus nivelul colesterolului total cu 6,7 % şi pe cel „rău" cu 11, 6% .

Această constatare, spun autorii studiului, reprezintă un mare beneficiu pentru sănătate, pentru că fisticul a diminuat riscul de boli cardiovasculare cu 14%. În opinia specialiştilor, care au publicat rezultatele studiului în The American Journal of Clinical Nutrition, fisticul este una dintre cele mai valoroase surse de steroli, substanţe renumite pentru puterea lor de a reduce absorbţia colesterolului.

Deoarece 30 g de fistic conţin 160 de calorii, specialiştii recomandă ca fisticul să fie adăugat în salatele de crudităţi, cu condiţia ca sosul cu care se asezonează aceste salate să fie cât mai dietetic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net