4 semne că ai probleme cu tiroida

Ultima actualizare:

    Te „simţi stoarsă de energie“ chiar dacă te culci în fiecare seară la aceeaşi oră şi dormi suficient.
Te „simţi stoarsă de energie“ chiar dacă te culci în fiecare seară la aceeaşi oră şi dormi suficient.

Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Revista „Click! pentru femei" îţi spune care sunt principalele simptome care-ţi indică că poate fi ceva în neregulă cu ea.

Oboseală inexplicabilă. Te „simţi stoarsă de energie" chiar dacă te culci în fiecare seară la aceeaşi oră şi dormi suficient. Această stare poate fi cauzată de hipotiroidism. În lipsa numărului suficient de hormoni metabolismul încetineşte, iar odată cu el vor funcţiona mai greu şi celelalte organe. Din acest motiv îţi va fi în permanenţă somn, şi-ţi va fi greu să te concentrezi la sarcinile zilnice.

Cădere excesivă a părului. E normal să te confrunţi cu probleme de cădere a părului, mai ales primăvara şi toamna când este perioada sa de regenerare. Un număr mare de fire căzute într-un timp scurt poate indica o afecţiune de natură endocrină.

Hipertensiune şi senzaţie de sufocare. În cele mai multe cazuri hipertensiunea este o complicaţie a unei boli cardiovasculare, şi poate fi ţinută sub control cu ajutorul medicamentelor. Uneori însă simţi că nu mai ai aer, iar inima bate ca şi cum„ ar vrea să sară din piept". Această stare poate fi dată fie de un nivel fie prea scăzut, fie prea crescut al hormonilor tiroidieni, ce are ca rezultat afectarea bunei funcţionări a sistemului cardiovascular.

Instalarea apatiei. Dacă înainte simţeai că eşti plină de viaţă, iar acum nici nu-ţi vine să te ridici din pat ar putea fi un prim semn al unei probleme tiroidiene. Nivelul de serotonină din creier, aşa numitul hormon al fericirii, e condiţionat de buna funcţionare a glandei tiroide. În lipsa lui, te vei simţi din ce în ce mai tristă şi vei fi predispusă depresiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net