5 metode să-ţi stăpâneşti poftele

29 aprilie 2014
image
Cum poţi renunţa la anumite alimente (Foto: shutterstock)

Ciocolată, biscuiţi, brânză sau chipsuri. Toate îţi fac cu ochiul şi nu te poţi abţine. Specialiştii americani în nutriţie ne dau câteva ponturi ca să ne înfrînăm poftele culinare.

Descoperă mâncărurile în faţa cărora ştii că cedezi. Nu considera asta o slăbiciune, ci ia-o ca pe ceva înţelept! Pofta fiecărei persoane este diferită, de aceea încearcă să-ţi dai seama ce anume te determină să alegi acel fel de mâncare, iar pe viitor evit-o pentru a nu mai pofti.   

Nu cumpăra prostioare pentru acasă. Eşti mai puţin tentat să mănânci chipsuri, prăjituri sau bomboane dacă nu le ai în cămară sau în frigider. Aşa că ţi-ai face o mare favoare dacă atunci când mergi la supermarket nu le cumperi. Astfel dacă nu le vezi, uiţi şi nici nu te mai gândeşti la ele.

Mănâncă puţin, des şi sănătos. Una din cauzele principale ale poftelor ar fi scăderea glicemiei, care te determină să mănânci ceva la întâmplare. Consumând mâncare sănătoasă, la un interval de 3-5 ore, nu te vei simţi înfometat când îţi va scădea glicemia.

Alege-ţi un moft sănătos. Când faci o obsesie, axează-te pe ceva cu o cantitate scăzută de calorii, grăsime şi zahăr. Eşti înnebunit după dulciuri? Ce zici, atunci, de nişte prune uscate, struguri, smochine confiate sau stafide? Sau ai poftă de ceva cremos? Încearcă un iaurt grecesc degresat.

Fă o învoială cu tine însuţi. Când ai poftă de ceva, încearcă să-ţi impui un timp de aşteptare de o oră. Dacă nu reuşeşti să rezişti după acest interval, poţi mânca o cantitate mică din ceea ce-ţi doreşti. Apoi, găseşte-ţi altă preocupare. Nu contează ce faci, atât timp cât eşti în priză şi nu te mai uiţi la ceas. Important e să rezişti tentaţiei mai mult de 30 de minute.

banica vicoveanca jpeg
irina fodor asia express jpg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
9 brad pitt si jennifer aniston 1 jpg jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
3 helen mirren jpg jpeg
cub nicoleta luciu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
kate middleton si printul william foto profimedia 11 jpeg
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png