5 metode să-ţi stăpâneşti poftele

image
Cum poţi renunţa la anumite alimente (Foto: shutterstock)

Ciocolată, biscuiţi, brânză sau chipsuri. Toate îţi fac cu ochiul şi nu te poţi abţine. Specialiştii americani în nutriţie ne dau câteva ponturi ca să ne înfrînăm poftele culinare.

Descoperă mâncărurile în faţa cărora ştii că cedezi. Nu considera asta o slăbiciune, ci ia-o ca pe ceva înţelept! Pofta fiecărei persoane este diferită, de aceea încearcă să-ţi dai seama ce anume te determină să alegi acel fel de mâncare, iar pe viitor evit-o pentru a nu mai pofti.   

Nu cumpăra prostioare pentru acasă. Eşti mai puţin tentat să mănânci chipsuri, prăjituri sau bomboane dacă nu le ai în cămară sau în frigider. Aşa că ţi-ai face o mare favoare dacă atunci când mergi la supermarket nu le cumperi. Astfel dacă nu le vezi, uiţi şi nici nu te mai gândeşti la ele.

Mănâncă puţin, des şi sănătos. Una din cauzele principale ale poftelor ar fi scăderea glicemiei, care te determină să mănânci ceva la întâmplare. Consumând mâncare sănătoasă, la un interval de 3-5 ore, nu te vei simţi înfometat când îţi va scădea glicemia.

Alege-ţi un moft sănătos. Când faci o obsesie, axează-te pe ceva cu o cantitate scăzută de calorii, grăsime şi zahăr. Eşti înnebunit după dulciuri? Ce zici, atunci, de nişte prune uscate, struguri, smochine confiate sau stafide? Sau ai poftă de ceva cremos? Încearcă un iaurt grecesc degresat.

Fă o învoială cu tine însuţi. Când ai poftă de ceva, încearcă să-ţi impui un timp de aşteptare de o oră. Dacă nu reuşeşti să rezişti după acest interval, poţi mânca o cantitate mică din ceea ce-ţi doreşti. Apoi, găseşte-ţi altă preocupare. Nu contează ce faci, atât timp cât eşti în priză şi nu te mai uiţi la ceas. Important e să rezişti tentaţiei mai mult de 30 de minute.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
woman 4214744 1920 jpg
visarion alexa
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
drutu angelin george disparut jpg
Georgia Meloni FOTO Profimedia
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati