Oţetul te scapă rapid de răceală
Ajută nasul înfundat
O cană cu oţet se diluează în două căni cu apă, amestec în care înmoi o bucată de pânză. O storci şi îţi masezi cu ea braţele, picioarele şi trunchiul, apoi stai învelită, pentru a elimina răceala prin transpiraţie. Dacă ai febră mare, repetă procedeul din 15 în 15 minute. În cazul în care ai nasul înfundat, încălzeşte o cană cu oţet şi inhalează aburul sau pune pe piept o compresă înmuiată în oţet diluat în apă fierbinte, după care acoperă zona cu o folie de plastic.
Eficient în caz de întinderi musculare
Dacă te dor muşchii, masează zonele afectate cu oţet. Pentru un efect vizibil, amestecă 4 linguri de oţet cu 50 de picături de ulei volatil de mentă şi masează pielea cu acest amestec. În cazul în care ai făcut o întindere musculară, amestecă 100 de grame de argilă lichidă cu 4 linguri cu oţet. Compoziţia se aplică pe locul afectat, o dată pe zi, remediul fiind recomandat şi pentru întărirea ligamentelor.
Cicatrizează rănile
În cazul în care te-ai lovit şi locul s-a învineţit, pune pe zona afectată o compresă înmuiată în oţet cald, masând uşor pielea cu mişcări circulare. Astfel, circulaţia sângelui este stimulată în locul respectiv, iar vindecarea accelerată. Totodată, compresele cu oţet ajută la reducerea inflamaţiei şi la dezinfectarea rănii.
Reglează ciclul
Poţi lua câte o lingură de oţet cu puţină miere amestecate într-un pahar cu apă şi în cazul în care ai hemoragie pe perioada ciclului menstrual. Totuşi, se recomandă consultul unui medic specialist, mai ales în cazul în care suferi de alte afecţiuni cronice.
Tonic pentru imunitate
Oţetul conţine vitamina C şi bioflavonoide (antioxidanţi puternici), substanţe care ajută la întărirea sistemului imunitar şi la distrugerea bacteriilor şi a virusurilor virale. Consumat în salate, oţetul reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, graţie bioflavonoidelor care întăresc pereţii capilari şi fluidifică sângele.