Păducelul, planta care elimină stresul

Folosit ca remediu în diferite afecţiuni hepatice, păducelul este o plantă cunoscută şi pentru proprietăţile sale tonice. Fructele de păducel conţin flavonoide, acizi şi uleiuri esenţiale, conţin tanin, zaharuri, vitaminele C şi B.

Elixir pentru inimă

Administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de foarte lungă durată (6 luni minimum), previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta. Este un extraordinar tonic cardiac, la fel ca şi extractul din frunze de păducel. Cea mai recomandată perioadă pentru începerea curelor cu păducel este sezonul rece, când aparatul cardiovascular şi sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar şi în perioadele foarte călduroase, când riscul de infarct creşte exponenţial.

Acţiune antioxidantă

Datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancer. Planta previne apariţia osteoporozei, îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea.

Stimulează sistemul imunitar

Antioxidanţii din păducel stimulează sistemul imunitar, deci protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi care provoacă inflamaţii în corp. Acest lucru poate duce la o reducere a riscului de apariţie a diverse tipuri de cancer, datorită protejării celulelor.

Reduce anxietatea şi depresia 

Cunoscut şi pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a episoadelor depresive, păducelul este şi un bun remediu natural pentru insomnii. Se recomandă o cană cu infuzie de păducel înainte de culcare sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara. Ceaiul de păducel ajută şi tratează stările proaste ale organismului: stresul, agitaţia, starea de oboseală, nervozitate şi anxietate.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg