Persoanele cu ochi albaştri, în pericol vara

Ultima actualizare:

    Persoanele cu ochi albaştri e bine să nu iasă din casă fără ochelari de soare
Persoanele cu ochi albaştri e bine să nu iasă din casă fără ochelari de soare

Gata, începe să se încălzească afară şi soarele să-şi reintre în drepturi. Ne bucurăm de vremea bună, normal. Însă dacă nu folosim creme cu factor de protecţie, suntem în pericol. În special anumite persoane.

Radiațiile solare au numeroase efecte nocive asupra organismului uman. Soarele este principalul factor pentru îmbătrânirea pielii, provocând modificarea texturii, a culorii, apariția petelor și a riduri superficiale. De asemenea, determină apariția cancerelor de piele, precum carcinomul bazocelular (cel mai frecvent cancer de piele, însă cu cea mai bună rată de supraviețuire, pentru că nu metastazează), carcinomul spinocelular (al doilea ca frecvență, dar poate metastaza și crește mai rapid) sau melanomul malign, cel mai rar, dar și cel mai letal, pentru că metastazează devreme.

Mai sunt de menționat cancerele de ochi, dintre care melanomul coroidian este cel mai frecvent și mai letal, sau melanomul irisului, întâlnit mai rar, dar care poate metastaza, de asemenea.Nu în ultimul rând, riscul de cataractă crește exponențial în urma expunerii la soare, atrage atenția Dan Georgescu, medic oftalmolog specializat în chirurgie oculoplastică, din cadrul centrului ProVita.

“Există și persoane care au risc crescut de apariție a cancerelor de piele sau ochi. Astfel persoanele cu tenul deschis, care nu se bronzează, ci se înroșesc sau se ard la expunerea la soare sunt mai expuse riscului de cancer de piele. De asemenea, recomand atenție sporită persoanelor care prezintă alunițe sau pete pigmentare pe suprafața corpului. În plus, persoanele cu ochii albaștri au mai puțin pigment în iris, ceea ce înseamnă o protecție scăzută a retinei, deci o posibilitate mai mare de a dezvolta afecțiuni oculare din cauza radiațiilor solare”, avertizează dr. Dan Georgescu.

Aplicaţi-le celor mici cremă cu factor de protecţie când îi scoateţi la joacă
Aplicaţi-le celor mici cremă cu factor de protecţie când îi scoateţi la joacă

Ce e de făcut? Regula principală este utilizarea cremei de soare cu protecție UV, cu SPF minim 25, care trebuie aplicată cu regularitate înainte de a ne expune razelor soarelui, fie că ieșim la iarbă verde sau la o simplă plimbare în parc. Este foarte important să acoperim astfel orice suprafața expusă a pielii, inclusiv fața și în special pleoapele. O atenție sporită trebuie acordată celor mici, care nu trebuie să iasă din casă fără protecție solară! De asemenea, nu trebuie să uităm de ochelarii de soare cu protecție UV, pentru a contracara și efectele nocive la nivel ocular

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net