Petele de pe față pot fi semnul unor afecțiuni ascunse! Nu ignora aceste simptome

Ultima actualizare:

Medicina tradițională chineză și medicina ayurvedică, folosite de secole ca instrumente de diagnosticare a sănătății organismului nostru, susțin că petele pigmentare de la nivelul feței pot indica dezechilibre ale anumitor organe.

Petele de pe față pot fi semnul unor afecțiuni ascunse! Nu ignora aceste simptome
Petele de pe față pot fi semnul unor afecțiuni ascunse! Nu ignora aceste simptome

O bună hidratare, menținerea unei diete bine echilibrate, asigurarea unui somn de calitate, gestionarea stresului și curățarea pensulelor de machiaj și a telefonului mobil pot ajuta la menținerea pielii curate.

Există, de asemenea, unele alimente specifice pe care le puteți încorpora în dieta dvs. pentru a ajuta la combaterea erupțiilor în anumite zone.

Citește și Uleiul de cânepă, ingredientul secret al lui Nicole Kidman pentru o piele de porțelan

Ca punct de pornire, asigurați-vă că includeți o mulțime de fibre în dieta dvs., sub formă de legume, fructe, nuci și semințe, cereale integrale și alimente fermentate, cum ar fi chefir, kombucha, iaurt natural plin de grăsimi organic și varză murată. Un supliment bun de probiotice poate ajuta.

În medicina tradițională chineză, petele de pe obraji pot indica disfuncții ale organelor respiratorii, așa că gândiți-vă să includeți exerciții sau practici de respirație profundă, cum ar fi yoga și să renunțați la fumat.

Pete pe linia maxilarului

Petele din jurul maxilarului pot fi adesea de natură hormonală, așa că s-ar putea să descoperi că acestea se accentueaza în perioada menstruației sau atunci când există o schimbare hormonală, cum ar fi pubertatea sau menopauza.

De asemenea, puteți observa că acestea se agravează în perioadele de stres și anxietate crescute.

Pentru a ameliora simptomele, încercați să adăugați alimente care pot ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen, cum ar fi legumele crucifere și anume broccoli, conopida, varza și varza.

Turmericul este, de asemenea, util pentru susținerea sănătății ficatului și echilibrarea hormonilor, la fel ca și usturoiul, așa că încercați să le adăugați în dietă în mod regulat. Un alt factor important care vă poate afecta pielea este gestionarea stresului.

Pete pe frunte

Petele de pe frunte pot fi adesea legate de un dezechilibru în producția de sebum.

Aceasta se bazează pe zinc, așa că încercați să creșteți aportul de alimente bogate în acest mineral, de exemplu carne roșie organică hrănită cu iarbă, crustacee, cum ar fi crabul (stridiile fiind cea mai mare sursă de zinc), dovleac, semințe de floarea soarelui și susan și procent de ciocolata neagra (cu moderatie).

Pete pe nas

Această zonă a feței este plină de pori diluați, așa că asigură-te că îți cureți periodic pensulele de machiaj.

Citește și 5 paşi de urmat, dacă vrei o piele perfectă primăvara. Recomandările medicilor dermatologi

Medicina tradițională chineză consideră că petele de pe nas trădează afecțiuni ale sistemului cardiovascular, așa că asigurați-vă că suplimentați aportul de acizi grași omega 3 adăugând pește gras (somon, macrou, sardine), carne organică și semințe de in, nuci și cânepă la dieta dumneavoastră.

Încercați să creșteți consumul de legume cu frunze verzi, care sunt o sursă bogată de vitamina K, importantă pentru sănătatea dvs. cardiovasculară.

Ai un pont sau mai multe informații, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net