5 paşi de urmat, dacă vrei o piele perfectă primăvara. Recomandările medicilor dermatologi

Primăvara e în toi, zilele sunt din ce în ce mai călduroase şi soarele străluceşte puternic pe cer. Dacă în martie, am mai avut emoţii cu câteva ninsori, acum e clar că vremea urâtă şi friguroasă nu se mai întoarce, aşa că e momentul să ne updatăm rutina de înfrumuseţare.

Iată ce trebuie să faci pentru o piele perfectă primăvara foto: Pixabay
Iată ce trebuie să faci pentru o piele perfectă primăvara foto: Pixabay

Pe măsură ce vremea se încălzeşte, pielea devine mai puţin uscată, aşa că e nevoie de produse mai lejere pentru a o menţine hidratată. Însă, pe perioada primăvării, dimineţile pot fi mai reci şi după-amaizele mai calde, aşa că e bine să iei asta în considerare atunci când planfici o rutină cosmetică zilnică. Iată ce recomandă experţii pentru a avea o piele perfectă primăvara.

Nu te zgârci când e vorba de cremă de protecţie solară

Deşi e important să porţi tot timpul anului protecţie solară, e cu atât mai necesară pe perioada primăverii, când începi să petreci mai mult timp la soare, afară din casă. Conform instyle.com, e bine să porţi un factor de peste 30, chiar 50. E la fel de important să o reaplici pe tot parcursul zilei.

 Schimbă-ţi rutina anti-îmbătrânire

Dacă pe perioada iernii, ai apelat la retinol, unul dintre ingredientele magice când vine vorba de pervenire a apariţiei semnelor de îmbătrânire, acum medicii cred că e bine că schimbi puţin lucrurile.

Medicul dermatolog Kavita Mariwalla recomandă un agent de exfoliere, precum acidul glicolic, care ajută la netezirea pielii şi o menţine strălucitoare.

Renunţă la cremele de faţă prea grase

Dacă pe timpul iernii, pentru că vremea rece usucă pielea, e bine să aplicăm noaptea, la finalul rutinei zilnici, vaselină, aceast tip de cremă poate fi multe prea grea pentru zilele de primăvară. Tehnica de hidratare trebuie înlocuită cu o loţiune uşoară, cu cermanide, glicerină şi niacnamidă, susţine medicul dermatolog Sheila Farhang.

Nu neglija gâtul şi decolteul

“Corpul tău are nevoie de mai multă atenţie după perioada iernii. Foloseşte creme cu uree pentru a îndepărta orice zone mai uscate sau lipsite de elasticitate”, mai spune Kavita Mariwalla.

Ai grijă ce cremă de ochi alegi

Primăvara e un moment în care apar tot felul de alergii şi iritaţii, mai ales de la pollen şi alţi factori specifici acestui anotimp. De accea, e bine să eviţi cremele agresive în jurul ochilor. Poţi apela, cu încredere, la vaselină sau la creme care să calmeze inflamaţia, cu ceai verde.

Nu uita de păr

Şi părul este afectat de schimbările de vreme. Deşi părul nu se va usca la fel de tare ca pielea, e important să ai grijă şi să iei în considerarea că vei sta pe afară mai mult timp. Dacă te speli mai des pe păr, e bine să aplezi la un balsam mai lejer, care poate fi utilizat chiar şi zilnic, pentru a nu încărca părul în timp ce îi oferi destulă hidratare. Mai mult, un ulei uşor, aplicat pe vârfuri, e o soluţie perfectă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net