Pielea îţi spune de ce boală suferi

Pielea albăstruie. Coloraţia albastră a pielii şi mucoaselor (cianoza) se vede cel mai bine la nivelul unghiilor, al buzelor, lobilor urechilor şi obrajilor. Ea sugerează faptul că nu ajunge suficient sânge oxigenat la nivelul celulelor.

Rănile care nu se vindecă la nivelul gambelor şi labei piciorului pot sugera înfundarea arterelor membrelor inferioare, deficit al circulaţiei venoase sau diabet zaharat netratat.

 Umflarea picioarelor sugerează o insuficienţă circulatorie, datorată fie insuficienţei inimii, fie afectării circulaţiei venoase. Iniţial umflătura apare seara, la nivelul gleznelor, fiind însoţită de senzaţia de greutate. Ulterior se permanentizează, fiind prezentă pe tot parcursul zilei, şi se extinde la nivelul labei piciorului şi la nivelul gambei.

Reacţia anormală la frig (senzaţii de furnicături şi dureri în degete după expunerea la temperaturi scăzute pentru un interval scurt de timp) poate sugera prezenţa unor boli ale imunităţii organismului.

«Alimentaţia sănătoasă previne bolile de inimă»Dr. Mircea Tampa, medic dermatolog

Pentru a preveni apariţia de boli cardiovasculare vă recomandăm exerciţiul moderat în aer liber şi alimentaţia sănătoasă, bogată în fructe şi legume, evitarea fumatului, a alimentaţiei bogate în grăsimi.

Citeşte şi:

Ce mănânci se vede pe pielea ta

Dieta nesănătoasă şi dulciurile îmbătrânesc pielea

Gălbenelele au grijă de pielea ta

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
gianina corondan tb1000 jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG