Pirul tratează infecţiile urinare


    Administrat intern, pirul acţionează ca dezinfectant al tractului respirator.www.clicksanatate.ro
Administrat intern, pirul acţionează ca dezinfectant al tractului respirator.www.clicksanatate.ro

Cunoscut în popor și sub denumirea de păiuș, pirul se numără printre plantele cu cele mai mari beneficii contra afecţiunilor tractului urinar. Există şi multe alte neplăceri pe care le poţi alina cu acest remediu.

Este bogat în vitamine (A și B), săruri de potasiu și siliciu, saponine, mucilagii (benefice în caz de răceală și tuse), precum și zaharuri și uleiuri volatile. Datorită proprietăţilor diuretice, pirul este adjuvant în caz de infecţii urinare. Se prepară sub formă de infuzie: 2 linguriţe de muguri, la 400 ml de apă clocotită. Infuzia se bea pe tot parcursul unei zile, în 5-6 reprize.

Are acţiune antimicrobiană

Administrat intern, pirul acţionează ca dezinfectant al tractului respirator, fiind de ajutor în caz de bronşită acută şi traheită. Are şi acţiune antimicrobiană puternică şi ajută la eliminarea acidului uric, ceea ce îl face ideal de administrat în cazul bolilor de rinichi. Ajută la eliminarea calculilor renali, cât şi la ameliorarea durerii, în caz de colică renală. Prepari o infuzie din 2 linguriţe de rizomi mărunţiţi de pir, peste care torni o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute. Bei de 3 ori pe zi, până la vindecare. Infuzia este recomandată şi dacă ai răcit şi ai temperatură, căci ajută la scăderea febrei.

Atenţie!

Deoarece are proprietatea de a scădea tensiunea, pirul nu este recomandat în cure mai mari de 14 zile persoanelor care suferă de hipotensiune.

Util şi în afecţiunile hepatice

Pirul este de folos şi celor care suferă de boli ale ficatului, întrucât stimulează eliminarea toxinelor. și a acidului uric din sânge. Simptomele gutei sau ale reumatismului sunt ameliorate dacă faci o cură de 2 săptămâni cu infuzie din pir. Peste 1-2 linguriţe de pulbere de pir torni 250 ml de apă clocotită și laşi la infuzat 10 minute. Strecori și bei infuzia, la temperatura camerei, de 3 ori pe zi. O poţi îndulci cu puţină miere.

Află pe clicksanatate.ro cum să folosești pirul pentru susținerea sistemului osos!

Ce poţi trata cu pelin

Cum scapi de bărbia dublă

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg