Plantele medicinale ţin ficatul sănătos

Ultima actualizare:

Dieta nesănătoasă, stresul şi oboseala suprasolicită ficatul, care nu mai poate elimina cum trebuie toxinele din corp. Din revista „Click! pentru femei“ afli care sunt acele plante care-i fac bine şi-l ajută să funcţioneze la capacitate maximă.

Anghinarea elimină toxinele

„Planta ficatului“, cum este numită în popor, anghinarea oferă multe beneficii acestui organ. Stimulează secreţia de lichid biliar şi, datorită cinarinei din compoziţie, favorizează detoxificarea organismului. O altă substanţă care se găseşte în această plantă binefăcătoare ficatului este luteolina. Aceasta stimulează metabolizarea grăsimilor şi împiedică acumularea lor în ficat. Fitoterapeuţii recomandă anghinarea pentru efectul său puternic hepatoprotector în multe afecţiuni, precum hepatite cronice, ciroză hepatică, insuficienţă hepatică. O poţi consuma proaspătă, în salată, sau poţi face infuzie dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită, pe care o laşi un sfert de oră la temperatura camerei şi o bei pe stomacul gol.

Cicoarea ajută funcţia hepatică

Poţi folosi de la cicoare partea aeriană şi rădăcinile, sub formă de infuzie (30 g de plantă la 1 litru de apă), o ceaşcă înainte de mese. Decoctul din rădăcină este mai puternic decât cel din plantă. Îl prepari din 15-30 g de rădăcină uscată şi mărunţită la 1 litru de apă, fierbi 5 minute, apoi laşi deoparte încă 15 minute înainte de a-l consuma. Cicoarea este un tonic general, care favorizează digestia şi stimulează funcţiile hepatice, fiind de ajutor în dischinezii biliare, colici biliare, hepatite cronice şi acute.

Rozmarinul detoxifică 

Folosit în bucătăriile din toată lumea, rozmarinul este un ingredient nelipsit din medicina naturistă, deoarece are proprietăţi deosebite la nivel digestiv. Ceaiul de rozmarin stimulează producerea şi excreţia de bilă, are acţiune antispastică, scade colesterolul „rău“ şi uşurează digestia. Bea două căni de ceai pe zi, obţinut din două linguri de plantă uscată şi mărunţită la o jumătate de litru de apă. 

Păpădia, în hepatite

Proprietăţile păpădiei sunt nenumărate: ajută la întărirea oaselor, combate calculii biliari, anemia, colesterolul „rău“ şi este un leac eficient în tulburările circulatorii. Înainte de toate, păpădia este utilă în curele de detoxificare, când poţi consuma ceaiuri, infuzii şi salate cu frunze de păpădie. Substanţele din această plantă ameliorează simptomele care însoţesc hepatitele A, B, C. În aceste situaţii, ajută mult curele cu ceai de păpădie, băut pe stomacul gol, dimineaţa şi seara, înainte de culcare, la două ore după masă, timp de trei luni. Pentru a-l prepara ai nevoie de o lingură de plantă uscată la o cană cu apă, care se fierbe zece minute. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net