Plantele vindecătoare ale lunii iulie
O ieşire în aer liber este deconectantă, dar poate fi şi un bun prilej de a aduna plante a căror putere vindecătoare e dovedită de sute de ani. Revista „Click! pentru femei" îţi arată cum să le foloseşti pentru a-ţi menţine sănătatea!
Coada şoricelului, leac universal
Ajută în crize biliare, cistite, menstre dureroase, ulcere, hemoroizi. Sucul plantei are proprietăţi cicatrizante. Se zdrobeşte planta într-un vas de porţelan şi se picură lichidul obţinut pe ulcere varicoase, călcâie crăpate, răni. Băile de şezut cu decoct de coada-şoricelului vindecă hemoroizii şi leziunile din zona rectală.
Ţintaura combate crizele biliare
Maceratul la rece este recomandat celor cu probleme biliare. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită şi un pahar cu apă.
Se lasă la temperatura camerei 10 ore, se filtrează, iar lichidul obţinut se bea, câte o linguriţă, pe parcursul întregii zile.
Maceratul în alcool se prepară dintr-o mână de tulpini înflorite lăsate două săptămâni în 500 ml alcool. Se ia câte o linguriţă diluată într-un pahar cu apă în cazurile de gripă pentru că scade febra şi elimină durerile de cap.
Amăreala calmează tusea
Infuzia de amăreală are acţiune expectorantă, descongestionează căile respiratorii şi calmează tusea. Infuzia se prepară din două linguriţe de tulpină înflorită mărunţită opărite cu o cană de apă fiartă.
Se strecoară şi se bea de 2-3 ori pe zi. Vinul de amăreală se prepară din cinci linguri amăreală la un litru vin alb, o lingură pelin, o lingură scorţişoară. Se lasă la macerat 12 zile, se filtrează şi se consumă un păhărel înainte de masă. Este recomandat pentru uşurarea digestiei, a problemelor hepatice şi a diskineziei biliare.
Citeşte şi:
Plantele de apartament alungă oboseala